Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maxime Meiland over misbruiker: 'Ik heb een brief van hem ontvangen'

'Toen werd ik heel angstig'

In de allereerste aflevering van Open Casa van Robbert Rodenburg zijn Maxime Meiland en Donny Roelvink te gast. In de aflevering vraagt Robbert ze het hemd van het lijf. Maxime is erg openhartig over haar boek, haar misbruik én de misbruiker.

Open Casa

Als Robbert Maxime vraagt wat ze van alle meningen vindt over haar boek 'Maxime Misbruikt, ontspoord en nu gelukkig' reageert de moeder van twee erg openhartig. "Ik kreeg vooral nare reacties van mensen die zeiden dat het verhaal uit de duim was gezogen. En: ze doet het voor het geld'", doelend op het misbruik.

Twijfels

Toch heeft Maxime nooit getwijfeld om dat stuk uit haar leven niet in het boek te zetten. "Ik had van tevoren echt niet kunnen bedenken dat mensen zó naar konden reageren op zo'n verhaal. Dat was geen een moment door mijn gedachten gegaan, echt niet." De negatieve reacties lieten de moeder van twee echter na het uitbrengen van het boek wel twijfelen. "Als je dan dat soort reacties krijgt, dan gaat er wel door je heen van: had ik dit beter niet kunnen doen?"

Brief van misbruiker

Door de nare reacties heeft Maxime dan ook een terugslag gehad, zo vertelt ze aan Robbert. "Je gaat ineens aan jezelf twijfelen, wat belachelijk is." Zo ging ze twijfelen of ze het niet heeft 'overdreven' of 'erger heeft gemaakt dan dat het was'. Daarnaast onthult ze dat ze zelfs een brief van haar misbruiker heeft ontvangen thuis.

"Toen werd ik heel angstig omdat hij weet waar ik woon. Dan voel je opeens die bedreiging. Toen had ik wel een paar weken dat ik overstuur was. Hij heeft het niet alleen bij mij gedaan. Het is een man die in alle staten is. Zo voelt het." Wow!

Bron: Open Casa | Beeld: NL Beeld