Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor verschillende dieren

Aha!

Vandaag de dag beginnen we meer en meer de waarde in te zien in een tuin die vriendelijk is voor dieren. Tuinen die compleet zijn bestraat behoren daardoor meer en meer tot het verleden. Gelukkig hoeft dit klusje helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Want door wat stenen te vervangen door groen – en de planten in het juiste seizoen te planten – zorg je er al snel voor dat de tuin aantrekkelijk is voor verschillende soorten dieren. We helpen je in deze blog alvast op weg met een paar handige tips.

Controleer altijd welke bloemen welke dieren aantrekken

Wat is precies het doel van het toevoegen van de nodige planten bij jou in de tuin? Wil je graag dat het een veilige haven is voor bijen om lekker in rond te zoemen? Streef je naar een echte vlindertuin, waar de kinderen hun ogen uit gaan kijken? Ga je voor een eigen kippenhok aanschaffen? Of zorg je maar al te graag voor een steuntje in de rug en kies je graag voor een voedingsrijke tuin voor de vogels? Wat je doel ook is, er zijn altijd passende planten te vinden die de juiste dieren aantrekken.

Zorg voor voldoende groen bij jou in de tuin

En kies je er ook meteen voor om wat extra groen te planten bij jou in de tuin? Dan draag je ook nog eens een duurzaam steentje bij aan de planeet. Hierdoor heeft de grond namelijk meer ruimte om af te koelen en zorg je er dus ook voor dat de tuin niet te warm aan gaat voelen tijdens de zomer. Op het gebied van groen in de tuin is er enorm veel mogelijk – van praktische bodembedekkers voor een onderhoudsvriendelijke tuin tot aan mooie grassen en riet. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor het soort groen dat je maar al te graag terug wilt laten komen in de tuin bij jou aan huis?

De nodige inkopen voor je eigen tuin doe je makkelijk bij een (online) tuincentrum

Kies je er binnenkort al een keer voor om je tuin aantrekkelijk te maken voor verschillende dieren, bijvoorbeeld met een voederhuisje? De gewenste planten en accessoires voor je tuin heb je in een mum van tijd in huis gehaald. Je doet je inkopen namelijk erg makkelijk via een (online) tuincentrum. Zo weet je zeker dat alle producten netjes bij jou aan huis worden bezorgd en dat je dus niet langer meer hoeft te sjouwen met zware spullen.

Beeld: Pexels