OMG: zó kun je achteraf nog iemand taggen in je Instagram Stories

Waarom wisten we niet eerder van deze hack?

Deel jij regelmatig life updates met je volgers via je Instagram Stories? We get that. Toch kan het soms gebeuren dat je een leuk kiekje met je vriendengroep deelt, en per ongeluk iemand vergeet te taggen. Well, dat is vanaf nu geen probleem meer. Er blijkt namelijk een heel makkelijke manier te zijn om achteraf alsnog iemand te taggen in je Stories.

Instagram Stories

Instagram Stories is een mega leuke en makkelijke manier om aan je familie en vrienden te laten zien waar je mee bezig bent. Een drankje doen met een vriendin op het terras, met je kids naar de dierentuin, een feestje met vrienden of dat ene leuke concert: je kunt het eenvoudig vastleggen en delen. Enne, als je de Stories opslaat in je hoogtepunten, is het ook nog eens een leuke memory voor later.

Vrienden taggen

Extra leuk aan Instagram Stories is dat je iedereen die op de foto staat kunt taggen, zodat zij jouw story ook in hun eigen verhaal kunnen delen. Maarre, soms vergeten we weleens om iemand te taggen. Roepen jouw vrienden ook altijd nét nadat je op plaatsen hebt geklikt: ’tag je mij ook?!’. Dan kan je zo vriendelijk zijn om de story gewoon even opnieuw te plaatsen, of diegene maakt gewoon een screenshot van je verhaal en plaats hem alsnog zelf. Maar nu blijkt dus dat er een veel gemakkelijkere manier is om iemand alsnog te vermelden in je Instagram Stories!

Vermeldingen toevoegen

We dachten dat het aan ons lag dat we deze hack niet kenden, maar een kleine rondvraag toont al snel aan dat heel veel mensen blijkbaar niet afweten van de functie. Je kan namelijk dus gewoon mensen vermelden in je Instagram Stories nadat je hem hebt geplaatst. Het enige wat je hoeft te doen is naar het geplaatste verhaal gaan en vervolgens klikken op de drie puntjes rechts onderin. Je ziet dan bijna onderaan in het lijstje de optie ‘vermeldingen toevoegen’ staan. Als je hierop klikt kan je degene selecteren die je alsnog wilt vernoemen in je verhaal. De tag wordt niet zichtbaar in de story, maar de getagde personen kunnen je verhaal dan wel alsnog delen. Good to know! 

Bron: Upcoming | Beeld: Emily in Paris (Netflix)

Laatste nieuws