Eline de Munck over dé zonnebriltrends van het moment + winactie

We mogen een paar heel vette zonnebrillen van Odette Lunettes weggeven!

Haar brillen zijn te koop in meer dan twintig landen en celebs als Jamie Foxx, Ashley Graham en Marion Cotillard dragen haar brillen. Eline de Munck heeft haar brillenmerk Odette Lunettes binnen no-time op de kaart gezet. Hoog tijd dus om met haar te bellen over de nieuwste (zonne)briltrends.

Betaalbare brillen van kwaliteit

Eline de Munck mag zichzelf al meer dan vijftien jaar presentatrice noemen. Ze heeft dan ook mooie programma’s als So You Think You Can Dance en Sterren op de Dansvloer op haar naam staan. Als presentatrice is het belangrijk dat je de autocue kunt lezen, als dat Eline op een dag niet goed meer lukt, probeert ze lenzen uit, maar helaas kan ze daar niet tegen. “Dus ik moet een bril dragen. Destijds waren er alleen niet veel jonge vrouwen op tv die een bril droegen. Ik ben samen met mijn styliste lang op zoek geweest naar brillen die bij mij en mijn stijl passen. Toen ik eindelijk een paar brillen vond – want ik wilde ook kunnen wisselen – kreeg ik van kijkers veel mails en vragen over mijn brillen.”

“Mensen wilden weten van welk merk mijn brillen waren, maar de merken die ik doorstuurde waren behoorlijk duur. Ik dacht: het moet toch mogelijk zijn om monturen aan te bieden tegen een betaalbare prijs?” Zo kwam Eline op het idee om Odette Lunettes te beginnen. Een brillenmerk dat kwaliteit biedt die betaalbaar is. “Onze monturen zijn daarom allemaal rond de €200.”

‘Geen brillenhoofd’

Ook wil Eline benadrukken dat een bril iedereen goed kan staan. “Er zijn mensen die zeggen: ‘Ik heb geen brillenhoofd’, maar dat klopt eigenlijk niet. Mensen kijken bij het aanschaffen van een bril vaak naar de vorm van hun gezicht, maar je moet kijken naar de plaatsing van je ogen in je gezicht”, tipt de presentatrice. “Als je een breed gezicht hebt, maar je ogen staan dichtbij elkaar, klopt de doorsnede van je gezicht niet meer als je voor een breed model gaat. Als je ogen ver uit elkaar staan en je kiest voor een heel klein model, dan ‘passen’ je ogen niet in de bril.”

Overigens geldt dit principe niet als je een zonnebril draagt. “Bij een zonnebril zitten je ogen verstopt achter het donkere glas. Dit is ook de reden waarom veel mensen zeggen dat een optische bril hen niet staat, maar een zonnebril wel.”

Zonnebrillen

Bij Odette Lunettes zijn uiteraard ook zonnebrillen verkrijgbaar in diverse monturen. Maar is er eigenlijk een montuur dat nooit uit de mode raakt? “Dat is denk ik het panthos model. Een soort rondachtig, breed model. Veel merken hebben altijd wel diverse panthos modellen.” Toch kan Eline niet zomaar stellen dat er specifiek één model is dat altijd hot and happening is. “Het hangt ook maar net af van wat bij je past. Bij de een staat een aviator-stijl heel goed en bij de ander weer een rechthoekig model. En daarbij moet je natuurlijk ook altijd kijken naar wat goed bij je stijl past.”

Deze zomer zien we wel weer een paar toffe zonnebrillentrends. Onder andere de gekleurde brillen. Maar hoe kies je de juiste zonnebril? Eline geeft tips!

Oversized zonnebril

“Ik vind de oversized zonnebril supertof! Deze zonnebril is heel mooi, maar let er wel op dat het glas niet voorbij de onderkant van je neus komen. Dan is-ie voor je gezicht te groot. Als je een oversized zonnebril vindt die bij je gezicht past, kan het echt supertof zijn. Dan maak je er echt een statement mee en is de bril een juweel op je gezicht.”

Sportmontuur

Kylie Jenner, Bella Hadid en veel andere celebs werden deze zomer gespot in een sportmodel-zonnebril. Maar is dit een model om deze zomer in te investeren? “Deze trend is heel tof! Hoewel trends in brillenwereld vaak jaren meegaan, denk ik dat dit een model is dat heel trendgevoelig is en sneller zal overwaaien. Ik zou daarom niet veel geld uitgeven aan zo’n model. Als je echt wil investeren in deze zonnebril, moet je je afvragen of je ‘m jaren zou willen dragen. Anders kun je beter een ander model kopen.”

Cat eye zonnebril

“De cat eye zonnebril is al jaren populair en veel mensen worden nog steeds blij van dit montuur. We hebben ook allerlei verschillende monturen hiervan in onze collectie. Als je de juiste maat hebt voor je ogen, staat zo’n cat eye bril altijd goed en geef je je look een edgy touch.”

On trend

Het Aviator-model is een model dat altijd on trend is en dat veel mensen goed staat. Er zijn immers ontzettend veel variaties op dit model. Zo zijn in de collectie van Odette Lunettes Aviator-modellen te vinden die wat groter zijn en weer wat verfijnder. En dat ook nog eens in diverse kleuren.

Ga je liever voor een ander model? Ook die zijn er genoeg. We hebben hieronder de nieuwste modellen van Odette Lunettes verzameld: Hawk, Diamond, Lawrence, Malik en Terence:

Win, win, win

Zie jij het wel zitten om binnenkort te shinen in een van de bovenstaande zonnebrillen? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk 2x een model naar keuze weggeven. Kans maken? Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaand formulier invullen. Succes!

Deze actie loopt tot en met 4 augustus 2023. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht met daarin het goede nieuws. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Grazia niet binnen twee dagen na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnaar, dan vervalt de prijs.

Laatste nieuws