Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: hier moet je opletten als je een zonnebril met gekleurde glazen wil kopen

Good to know!

Een van dé zonnebrillentrends van het moment? Dat zijn toch wel de varianten met gekleurde glazen. Op festivals spotten we dan ook veel feestgangers met zonnebrillen met gele, roze of rode glazen. Maar let op: veel van deze brillen zijn geen echte zonnebrillen.

Fashion coloured

We zien de wereld deze zomer graag door een roze bril - letterlijk en figuurlijk. Eline de Munck, presentatrice en oprichter van het brillenmerk Odette Lunettes, is net als wij groot fan van deze brillentrend. “Vind ik echt heel tof! Zo’n gekleurde bril kan je look echt meer personality geven”, vertelt ze.

“Zo’n bril kan je look meer identiteit geven. Een bril met gekleurde glazen kan vooral tijdens een festival heel leuk zijn”, deelt Eline enthousiast. Wel plaatst Eline een kanttekening bij deze trend. “Let alleen wel op, want veel van deze brillen zijn geen zonnebrillen.”

Ogen beschermen

Als we een zonnebril dragen, doen we dat omdat we het mooi vinden, maar vooral ook om onze ogen te beschermen tegen de zon. Maar veel brillen met gekleurde glazen die on trend zijn, doen dit niet. “Het is belangrijk om te weten dat veel van die brillen geen UV-bescherming bieden. Deze brillen mag je ook geen zonnebrillen noemen, maar fashion coloured brillen.”

“Hoewel ik het absoluut supertof vind, zullen die brillen je ogen niet beschermen tegen de zon. Je mag ze daarom niet zien als zonnebrillen.” Maarre, hoe weet je of een bril wel of niet UV-bescherming biedt? Een zonnebril die beschermd tegen UV-licht heeft een CE-markering. Als een zonnebril deze markering aan de binnenkant van het brillenpootje heeft, weet je dat je goed zit.

Odette Lunettes

Eline is de founder van Odette Lunettes, een brillenmerk dat kwaliteit én betaalbaarheid hoog in het vaandel heeft. In de webshop van Odette Lunettes zul je dan ook veel mooie modellen vinden die betaalbaar zijn. Zo ook zonnebrillen met gekleurde glazen. Enne, op onderstaande zonnebrillen zit momenteel ook nog eens een korting van 20 procent!

Odette Lunettes Byron Odette Lunettes

Vallen de zonnebrillen van Odette Lunettes bij jou in de smaak? Houd onze website dan goed in de gaten. Morgen delen we namelijk een leuke winactie! Stay tuned... 

Beeld: NL Beeld/ Abaca Press, Odette Lunettes