Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Dit gebeurde er met captain Daly in Manifest

Een verwijderde scène geeft het antwoord

In het laatste deel van Manifest hebben we eindelijk kunnen zien hoe het afloopt met de inzitten van vlucht 828. Eind goed, al goed zou je denken, maar toch bleven veel kijkers nog met een aantal vragen zitten. Want wat is er nou precies gebeurd met piloot Daly? Een verwijderde scène geeft het antwoord.

De serie

Even een kleine recap naar waar de serie ook alweer over ging. In de serie zien we hoe de Montegro Air vlucht 828 na flinke turbulentie eindelijk veilig landt. Echter, voor de inzittenden duurde de vlucht maar een paar uur, maar ondertussen is de wereld al vijf jaar verder… Door de rest van de wereld was de vlucht met alle inzittenden al die tijd als vermist beschouwd. Inmiddels waren alle ‘nabestaanden’ verdergegaan met hun leven. De inzittenden van de vlucht krijgen een kans om hun leven weer op te pakken, maar dat lukt niet zomaar. Het mysterie heeft bizarre gevolgen voor de inzittenden, zo hebben we in de afgelopen seizoenen kunnen zien. Uiteindelijk zien we hoe het mysterie wordt opgelost en hoe de inzittenden weer landen in Amerika en herenigd worden met hun geliefden alsof er niks gebeurd is.

Verwijderde scène

Echter, zijn er elf inzittenden vermist en aan het einde van de aflevering zien we dan ook hoe Vance en Jared met de politie aan de slag gaan om dit probleem op te lossen. We krijgen alleen niets meer te zien over dit politie-onderzoek, want daarna is de aflevering helaas afgelopen. Toch blijkt er nog een scène te zijn die we niet te zien hebben gekregen. Gelukkig staat deze wel op YouTube. Hierin zien we namelijk hoe Vance het vliegtuig in gaat om te kijken of daar nog enig spoor is van de vermiste passagiers. Hier treft hij Daly aan, die op het punt staat om – net als de rest van de vermiste passagiers – in as te veranderen. Wait, what?

Spin-off

Het lijkt erop dat toch nog niet alle vragen beantwoord zijn. Betekent dit dat we nog een spin-off van de serie kunnen verwachten? Acteur Josh Dallas, die Ben Stone speelt in de serie, ziet een vervolg in ieder geval wel zitten "Ik denk dat Manifest absoluut potentie heeft voor een vervolg of een spin-off", vertelde hij laatst aan The Hollywood Reporter. "Misschien gaan we wel naar de toekomst en zien we Eden (zijn dochtertje in de serie, red.) als ze 21 jaar oud is, als ze zichzelf over de wereld navigeert, of volgen we andere jonge passagiers uit Manifest. En het is ook een mogelijkheid dat we teruggaan naar 2013 en een blik werpen op het onderzoek van Vance." Aha!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: YouTube, Manifest (Netflix)