Bente: ‘Ik voel me altijd net iets hotter op een podium’

De zangeres heeft een bomvolle festivalzomer voor de boeg!

Op haar elfde deed ze mee aan The Voice Kids en inmiddels staat Bente Fokkens (22) op grote festivals als Noorderslag, Pinkpop en Concert at SEA. Tijd voor een kennismaking met een van dé talenten van ‘t moment!

Werken met Anouk

Bente is al van kinds af aan bezig met muziek. Op de middelbare trok ze zelfs al de aandacht van niemand minder dan Anouk. “Ik was pas zeventien toen ik op Instagram een Nederlandstalig liedje coverde van Anouk. Zij vond dat zo mooi dat ze tegen Kees de Koning (de oprichter van platenmaatschappij Top Notch, red.) zei dat ze met me wilde werken”, vertelt Bente in de nieuwste Grazia. “We gingen de studio in en hebben samen een paar liedjes gemaakt. Kees wilde me een contract aanbieden. Dat was allemaal tof, maar uiteindelijk hebben we niets uitgebracht.” Voor de jonge zangeres ging het op dat moment allemaal te snel. “Ik was nog zó jong, wist nog niet goed wie ik was en wat voor muziek ik wilde maken.”

Festivals en eigen concert

Inmiddels weet Bente wel precies wat ze wil en timmert ze hard aan de weg. In 2020 verscheen haar eerste hit Luchtballonnen en daarna ging het hard: een album, miljoenen streams, Pinkpop en volgend jaar har eigen show in Paradiso. “Ja, vet hè? Pinkpop was het eerste festival waar ik heenging – ik heb daar goede herinneringen aan – en nu sta ik er zelf”, aldus een enthousiaste Bente. “Ik ben visueel ingesteld en altijd vooruit aan het denken. Ik dacht toen al: hier wil ik ooit staan. Misschien dat ik het ergens gemanifesteerd heb.” En ook haar eigen concert was een bucketlist-dingetje. “Toen ik hoorde dat ik mijn eigen show krijg in Paradiso – waar ik als kind van droomde – stond ik te springen en te gillen!”

Alter ego

Of ze nog nerveus is voor alle festivals waar ze deze zomer speelt? “Ja, vooral als mijn vrienden of ouders komen kijken”, geeft Bente toe. “Ik voel me altijd net iets hotter op een podium, maar ik zet wel een alter ego op. Ik ben me erg bewust van mijn bewegingen en hoe ik praat”, legt ze uit. “Ik wil het beste uit mezelf halen en was daardoor heel perfectionistisch. Sinds een jaar durf ik meer te genieten en vind ik het juist grappig als het geluid ineens uitvalt. Al blijft het spannend met een festival of het vol komt te staan. Ik kijk er nu al naar uit om lekker met z’n allen te dansen!”

In de nieuwste Grazia vertelt Bente meer over haar nummers, vriendschap met zangeressen Maan, S10 en Meau en haar dromen. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws