Jaimie Vaes: ‘Ik ben gestopt met drinken’

'De afgelopen periode heb ik echt een reset-knop ingedrukt en het roer omgegooid'

Jaimie Vaes (33) is ondernemer, stylist, influencer en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op haar Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (4).

Healthy lifestyle

“Gezond eten en leven is altijd een rode draad in mijn leven geweest. In de turbulente tijd die ik achter de rug heb, is dat er weleens bij ingeschoten. Maar die healthy lifestyle is wel iets wat ik ambieer en van huis uit heb meegekregen. De afgelopen periode heb ik echt een reset-knop ingedrukt en het roer omgegooid. Aangezien ik een vrouw van extremen ben, betekent dit dat ik nu extreem gezond leef.”

“Ik ben helemaal gestopt met alcohol drinken, sta iedere ochtend om zeven of acht uur op en dan sprint ik naar de sportschool. Daarnaast ben ik heel gezond aan het eten; veel proteïnes, omdat ik wat meer definitie in mijn lijf wil. Ik heb de aanleg om slank te zijn, maar dat wil niet zeggen dat ik niet hard moet werken voor mijn lichaam. Als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik nog weleens te dun worden, maar ik wil nu juist dat sterke en gezonde lichaam met gespierde armen en benen.”

Geen alcohol

“Ik begon met niet-drinken op Bali, waar het een stuk rustiger is, en ik vond het wel spannend om terug te gaan naar Ibiza, want daar draait de hele scene om me heen om het sociale leven. Zou mij dat triggeren om toch weer te gaan drinken? De eerste keren dat ik zei: ‘Ik drink niet’, was het van: ‘Drink je niet?’ en: ‘Ah joh, kom op, één glaasje…’ Eigenlijk is het belachelijk hoe groot die sociale druk is, en hoe genormaliseerd drinken is. Helemaal in de kringen waarin ik vertoef, waar het niet gek is dat je een drankje neemt bij het ontbijt.”

“Die eerste momenten waren lastig, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik mijn balans vond en het ‘nee’ zeggen me steeds makkelijker afging. Bepaalde plekken, mensen en feesten vermijd ik nu gewoon. Niet eens omdat ik bang ben dat ik toch weer een drankje neem, maar omdat ik merk dat ik op een bepaald moment niet meer level met de mensen die wel aan het drinken zijn.”

Rust

“Ik geniet nu vooral heel erg van mijn rust op de bank, ga op tijd slapen en de volgende ochtend ben ik weer fris om mijn sportroutine op te pakken. Het leuke is dat ik al snel reacties kreeg van: ‘Goed bezig, Jaim.’ Al wil ik ook niet de hele tijd het riedeltje opvoeren van ‘mevrouw heeft het licht gezien’, want misschien wil ik over een tijdje wel weer iets drinken. Ik heb het idee dat ik altijd maar op maximaal tachtig procent heb gefunctioneerd, en nu zit ik echt op die honderd.”

“Ik heb meer focus, ben uitgerust, relaxter en ik heb alle energie om de dingen te doen die ik echt belangrijk vind. Lang genoeg heb ik het pad die andere kant op bewandeld; dat het stuur nu zo rigoureus om is, voelt fantastisch!”

Fotografie: Ruud Janssen

Laatste nieuws