Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo maak je van een kleine badkamer een sfeervol geheel

Met een paar kleine veranderingen hier en daar kom je ook al een eind.

Een groot deel van de jonge vrouwen in Nederland woont klein. Meestal is dit omdat ze geen andere keuze hebben, omdat ze bijvoorbeeld in een grote stad als Utrecht of Amsterdam wonen. In andere gevallen kiezen ze er zelf voor om klein te wonen. Wat de reden ook is: een kleine leefruimte betekent natuurlijk niet dat je er geen sfeervol geheel van kunt maken.

Kleine badkamer

Neem bijvoorbeeld de badkamer; dé plek om even lekker te ontspannen. Je komt er als je wakker wordt om je even op te frissen en je eindigt er de dag met het wassen van je gezicht en het poetsen van je tanden. Hoe zorg je er nou voor dat zo’n kleine ruimte een beetje warm en gezellig wordt? We zochten het voor je uit in dit artikel. 

Ga voor houten badkamermeubels in warme tinten 

Een sfeervolle badkamer heb je niet zomaar. Sterker nog: de meeste badkamers zijn heel wit en steriel; niet echt gezellig dus. Ga daarom op zoek naar (nieuwe) badkamermeubels om de sfeer lekker om te gooien. Houten badkamermeubels zijn hét antwoord waar je naar op zoek bent wanneer je meer warmte in een kleine badkamer wil hebben. Denk aan een houten meubel voor je wasbak en een handige kast van hout. 

Dit soort items scoor je met gemak via Badkamerxxl. Is je badkamer echter zo klein dat je niet veel ruimte hebt om compleet nieuwe meubels aan te schaffen en te plaatsen? No worries: met een paar kleine veranderingen hier en daar kom je ook al een eind. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie grote houten spiegel aan de wand? Of van houten plankjes boven het toilet? Op die manier creëer je op een simpele manier meer sfeer in de badkamer. 

 Lekker verven: warme natuurtinten op de muur 

We gaan het nog even verder hebben over die warme tinten, want met alleen hout ben je er nog niet. Om het geheel nog meer sfeer te geven, is het aan te raden om voor een fijne warme tint op de muur te gaan. Een aarderode muur of een donkergroene muur is bijvoorbeeld al erg mooi; helemaal in combinatie met houten badkamermeubels en accessoires. Het enige waar je op moet letten, is dat de ruimte met een donkere tint al snel wat kleiner wordt. 

In dat geval is het fijner om voor een lichtere kleur te gaan, zoals beige of heel lichtbruin. Combineer je die kleuren met ronde vormen, dan heb je direct een hele mooie woontrend te pakken, namelijk de Japandi woontrend. Binnen die stijl, een combinatie van Japans en Scandinavisch design, staan natuurlijke tinten, minimalisme en ronde vormen centraal. Kortom: perfect voor de badkamer. We loooooove it! 

Experimenteer met spiegels voor meer ruimte 

Hoe gezellig een kleine badkamer ook is; soms zou het fijn zijn om wat meer ruimte te hebben. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de badkamer uit te bouwen, kun je wel wat meer optische ruimte creëren. Dat doe je met behulp van verschillende soorten spiegels waarmee het net lijkt alsof je meer ruimte in je badkamer hebt! Dat zorgt ook meteen voor meer natuurlijk daglicht, helemaal wanneer je een spiegel tegenover een raam plaatst. 

Heb je ook een mooie tint op de muren, dan komt die kleur nog beter uit met spiegels. Daarmee zorg je niet alleen voor meer ‘neppe’ ruimte in je kleine badkamer, maar ook voor een fijne sfeer. Daglicht is ontzettend goed voor je gezondheid en geeft je ritme een boost. Om optimaal te profiteren van natuurlijk licht zonder dat je het licht dempt met een rolgordijn is een semi-transparante raamsticker aan te raden. Zo kan niemand naar binnen kijken, maar geniet je wel van natuurlijk licht. 

 Zorg voor sfeervolle verlichting in je badkamer 

Waar je tot slot nog op kunt letten om van je kleine badkamer een gezellige ruimte te maken, is de keuze voor de verlichting. In een sfeervolle badkamer zien we het liefst geen felle lampen en witte lichten. Ga liever voor een lamp die je in meerdere standen kunt zetten, zoals een slimme lamp of dimbare spotjes. Daarmee creëer je binnen no time een fijne sfeer met warme verlichting. 

Ook is het met dit soort lampen mogelijk om gebruik te maken van fellere verlichting. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je je beauty routine aan het uitvoeren bent, wanneer je je tanden wil poetsen of wanneer je een wasje moet draaien. Maak de sfeer in je badkamer af met een zacht vloerkleed, lekkere geurstokjes en als het even kan een paar (LED) kaarsen voor het totaalplaatje. 

 Beeld: Pexels