Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Als Emily naar Parijs: hier vind je 8 locaties uit de Netflix-serie

Van Emily's appartement tot Savoir en Chez Lavaux: alle adressen op een rij!

Sinds Emily in Paris zijn we nog verliefder geworden op de Franse hoofdstad. Maar waar liggen al die knappe Instagrammable plekken eigenlijk? Grazia neemt je mee op tour langs onze favoriete locaties uit de Netflix-serie. Let's go! 

1. Emily's appartement

Adres: 5 pl. de l’Estrapade

Het appartement waar Emily samen met Mindy woont (met Gabriel als buurman!) ligt in een klassiek pand in het 5e arrondissement aan Place de l’Estrapade, op het randje van Quartier Latin. De knappe fontein op het plein voor het appartement zie je meermaals terug in de serie, denk aan de ruzie tussen Emily en Camille, die ontdekte dat ze het met haar vriendje Gabriel deed. Zeker weten dat je hier een geweldige Insta-foto scoort. Wel even goed timen, want Emily’s appartement is sinds de serie een ware hotspot geworden.

2. Gabriels restaurant, Chez Lavaux

Adres: 18 Rue des Fossés Saint-Jacques

Op een paar stappen afstand van haar appartement ligt het restaurant van Gabriel, Chez Lavaux, dat in werkelijkheid Terra Nera heet en Italiaanse specialiteiten serveert. De eigenaren schijnen flink te profiteren van de Emily in Paris-hype, maar helaas is de kans dat je sexy kok Gabriel hier buiten draaidagen aan je tafeltje treft nihil. Jammer, maar naar het schijnt kun je hier wel prima eten en wie weet spot je een andere leuke kok.

3. La boulangerie moderne

Adres: 16 rue des Fosses Saint-Jacques

In de eerste aflevering zie je Emily een pain au chocolat kopen bij deze typisch Franse boulangerie. Wanneer ze een hap neemt, post ze op Instagram: ‘butter+chocolate = ♥’. In werkelijkheid zit het bakkertje direct naast het restaurant van Gabriel en ligt de etalage vol florentins, gigantische pavlova’s en natuurlijk chocoladebroodjes. En ja, die zijn hier erg lekker.

4. Panthéon

Adres: place du Panthéon

Een van de landmarks van Parijs, waar grootheden van Frankrijk begraven liggen, is het Panthéon. Je ziet Emily hier in aflevering 2 bellen met haar Amerikaanse geliefde Doug, die haar via de telefoon dumpt. Emily lijkt echter allang een nieuwe liefde te hebben gevonden: de Franse hoofdstad met al haar romantische plekken. Tip: je kunt de koepel beklimmen en hebt daar een spectaculair 360 graden uitzicht over Parijs.

5. Jardin du Luxembourg

Adres: Jardin du Luxembourg

Op vijf minuten lopen van Emily’s appartement vind je het populaire Jardin du Luxembourg. Ren net als Emily – en de rest van hardlopend Parijs – een rondje door misschien wel het mooiste park van de stad en vergaap je aan het stadspaleis dat er midden in staat en de talloze standbeelden (hallo mini-Vrijheidsbeeld!). Of plof neer met een koffietje op een van de stoeltjes bij de enorme vijver en kijk hoe de rest zich in het zweet werkt. Kan natuurlijk ook!

6. Kantoor Savoir

Adres: place de Valois

Wanneer je Place de Valois op komt lopen, herken je meteen Gallerie Patrick Fourtin, waarnaast pr en marketing agency Savoir – later Agence Grateau – ligt. Hier werkt Emily met Sylvie, Luc en Julien. Savoir bestaat natuurlijk niet echt, maar de deur van het fictieve kantoor ligt aan de linkerkant van de galerie. Je vindt er ook het luxe Grand Hôtel du Palais Royal.

7. Jardin du Palais-Royal

Adres: 43 rue de Valois

Net naast ‘kantoor Savoir’ vind je dit kleine stadspark. Hier ontmoet Emily in het eerste seizoen Mindy op haar eerste werkdag als niemand met haar wil lunchen. Een heerlijke plek om op een zonnige dag neer te ploffen op een bankje met een stokbroodje en Franse kaasjes.

8. Le Mur des je t'aime

Adres: square Jehan Rictus

In de wijk Montmartre vind je in een klein parkje aan het Place des Abbesses: Le Mur des je t’aime. Emily stelt deze plek voor aan Gabriel als mogelijke locatie waar hij Camille ten huwelijk kan vragen. Gabriel doet dat uiteindelijk liever ergens anders, maar in het echt worden hier wel talloze huwelijksaanzoeken gedaan. Snappen we, want de blauwe muur is ook très Romantique.

Benieuwd naar nog meer Emily-tips? In de nieuwste Grazia delen we ook hoe je in Parijs kunt slapen, shoppen, eten, cultuur snuiven en reizen als Emily. Nu in de winkel! 

Tekst: Babette Dessing en Jill Waas | Beeld: Emily in Paris (Netflix)