OMG! Je kunt binnenkort naar een wijnfestival in Nederland

Proef ruim 300 (!) verschillende wijnen terwijl je geniet van heerlijke muziek en lekker eten.

Ben je dol op wijn én festivals? Dan kun je binnenkort je hart ophalen in Amsterdam, want daar wordt voor de tiende keer een heus wijnfestival georganiseerd. Proef honderden verschillende wijnen, geniet van culinaire hoogstandjes en heerlijke muziek. Wij vertellen je er alles over!

Wijnfestival

In de eerste twee weekenden van juni strijkt Bacchus Wijnfestival, een van ’s lands meest gezellige culinaire festivals, weer neer in het Amsterdamse Bos. Het is alweer de tiende editie, die dit jaar groots wordt gevierd met ruim 300 (!) verschillende wijnen uit alle windstreken. Enne, dat het festival populair is, blijkt wel uit de kaartverkoop die erg snel gaat. Vanwege het jubileum is het programma dit keer uitgebreider dan ooit. Zo proef je wijnen van onder meer Henri Bloem, De Gouden Ton, De Wijnschuur, Vindict, Domaine Paul Mas, BOB, Bordeauxspeciaalzaak.nl, Mantegazza Vini, Wijnclub en Winefield’s Auctioneers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Chateau Petrus uit 1996?

Culinaire hoogstandjes

Naast een enorm aanbod aan wijnen, is er op Bacchus ook een groot aanbod aan culinaire hoogstandjes verkrijgbaar om een bodempje te leggen. Van een uitgebreid 3-gangenmenu tot ‘even snel’ een heerlijke ordinaire burger: it’s up to you. Het aanbod aan foodtrucks en culinaire freaks is enorm. Denk aan onder meer Entrecote Mobile, SUGO Pizza, Ducktruck, De Borrelplakken, Oesters & Chablis, Flamm in de Kuchen, Sate & Rosé, Karma Kebab, BBQ de Paris, Lunch Department, Padron en de Burrata-bar. Yummm!

Beeld: Bacchus

Goede muziek

Trommel je moeder, zus, beste vriendin(nen) of partner dus op voor een heerlijk dagje wijnen in Amsterdam! Het wijnfestival is om precies te zijn op de volgende dagen:

  • Vrijdag 2 juni 16.00-23.00
  • Zaterdag 3 juni 14.00-23.00
  • Zondag 4 juni 14.00-22.00
  • Vrijdag 9 juni 16.00-23.00
  • Zaterdag 10 juni 14.00-23.00
  • Zondag 11 juni 14.00-22.00

Ook kinderen en viervoeters zijn welkom op het festival! Voor kinderen is er een uitgebreid programma, terwijl de ouders genieten van een heerlijke vino. Enne, onder begeleiding van een volwassene krijgen zij gratis toegang. Last but not least, kan goede muziek natuurlijk ook niet ontbreken. Traditiegetrouw zijn Pim Veth en Horace Cohen de gastheren op Bacchus Wijnfestival en dit jaar zijn er sets van DJ’s als Willy Party, Marcello, Rob Black, Rogor Diapari & Steins en vele anderen.

Tickets verkrijgbaar via www.bacchuswijnfestival.nl

Bron: Bacchus | Beeld: Emily in Paris, Bacchus

Laatste nieuws