Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Science says: deze kleuren moet je absoluut niet dragen op de eerste date

Be warned!

Als je aan het daten bent met een potential lover, wil je natuurlijk niets anders dan de beste versie van jezelf laten zien. Vooral op de eerste date, want we weten allemaal dat een goede eerste indruk cruciaal is voor het verdere verloop. We vertellen je daarom welke kleuren je volgens experts níet moet dragen tijdens het eerste afspraakje.

Bruin

Een nummer twee, een te rijpe banaan – dingen die we associëren met de kleur bruin zijn nu niet bepaald positief te noemen. De kleur wordt vaak ook nog eens onbewust gelinkt aan conservatief en saai. Enne, dat is waarschijnlijk niet hoe je wilt overkomen op je crush.

Grijs

Voor de kleur grijs gelden deels eigenlijk dezelfde associaties als voor de kleur bruin. De uitdrukking 'grijze muis' staat niet voor niets voor een saai en onopvallend persoon. Grijs doet eigenlijk voor niemand iets goeds en dus kun je beter voor een andere kleur kiezen.

Felle kleuren

Bij je date aankomen in een neon shirt kunnen experts ook niet echt aanbevelen – to say at least. De reden? Fellere kleuren kunnen ervoor zorgen dat je date bewust of onbewust denkt dat je te hard je best doet om een bepaalde indruk achter te laten. Bovendien wil je dat je potential lover zich op jou focust, en niet op het veel te opzichtige topje dat je hebt aangetrokken.

Veel zwart

Hoewel je wellicht zou denken dat zwart altijd goed is, raden experts het af om helemaal black on black ten tonele te verschijnen. Een little black dress is prima, als je maar wat meer kleur aanbrengt in je gehele outfit, bijvoorbeeld met een kleurrijkere tas. Als je helemaal in het zwart bent kan dat namelijk een kille indruk geven.

Bron: Best Life | Beeld: Gossip Girl