Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Gigi Hadid vindt zichzelf niet knap

Kijk je überhaupt in de spiegel, Gigi?

Door de talloze foto's van andere prachtige vrouwen op social media kan er soms een klein deukje in je zelfvertrouwen ontstaan – ook al weten we heus wel dat het vaak foto's met filters en de juiste angle zijn. Maar van Gigi Hadids recente uitspraak stonden we compleet perplex. Het supermodel heeft in een interview gezegd dat ze zichzelf helemaal niet zo knap vindt. Ehm, Gigi: do you even look in the mirror?

Botox

In gesprek met The Times onthult Gigi dat ze zichzelf absoluut niet de mooiste persoon ter wereld vindt. Haar exacte woorden waren: "Ik denk niet dat ik de mooiste persoon ter wereld ben. Botox zou waarschijnlijk helpen, maar ik ben niet zo geobsedeerd dat ik er iets aan wil doen." En hoewel de bescheidenheid haar siert, moeten we even slikken van deze uitspraak. Want als een topmodel als Gigi al niet gelukkig is als ze in de spiegel kijkt...

Kritiek

Natuurlijk heeft iedereen zijn onzekerheden, en is het volkomen normaal dat ook Gigi niet altijd even lekker in haar vel zit. Maar als een vrouw die haar fortuin van 24 miljoen dollar te danken heeft aan haar uiterlijk al zegt dat zij niet knap (genoeg) is, kan dat wel tot onzekerheid leiden bij jonge meiden. Er zijn dan ook flink wat mensen die kritiek uiten op de uitspraak van het 27-jarige model. Ze zeggen dat veel kwetsbare meisjes opkijken naar supermodellen als Gigi, en stellen dat het een negatief effect op hen kan hebben wanneer hun grote voorbeeld beweert dat onzekerheid over je uiterlijk op te lossen is met botox.

Tja, we begrijpen de critici, maar zijn er ook van overtuigd dat Gigi dit nooit zo heeft bedoeld. Haar (wellicht Hollandse) bescheidenheid is appreciated, hoewel ze voor ons nog steeds een van de knapste modellen ever blijft!

Bron: ELLE | Beeld: NL Beeld