Wat een mijlpaal! Gigi Hadid viert 10-jarig topmodellen jubileum

'Ik geloof nog steeds dat ik mijn carrière eerder te danken heb aan hard werken en aardig zijn'

Ze viert haar tienjarige jubileum als topmodel, deed ontelbaar veel campagnes, magazine covers en fashion weeks. Ze werd moeder van Khai en werd gespot met de meest begeerde bachelor ter wereld. Gigi Hadid (27) doet het allemaal!

Gigi het supermodel

Ze schitterde al met twee jaar in een Baby Guess campagne, maar Gigi Hadid noemt zelf 2013 als het jaar dat haar modellencarrière van start ging. Toen tekende ze bij IMG Models en een jaar later maakte ze haar debuut op New York Fashion Week. Gigi studeerde nog een blauwe maandag criminologische psychologie. “Ik vloog van modellenklussen in Europa direct door naar New York om een essay in te leveren of colleges te volgen, maar dat werkte niet echt.” Haar carrière nam namelijk al snel een enorme vlucht. In de jaren die volgden werd ze het gezicht van Maybelline, de muze van iconische modehuizen als Versace, Michael Kors en Tommy Hilfiger en liep ze shows voor grote merken als Chanel, Max Mara, Marc Jacobs, Moschino, Victoria Beckham, Givenchy en Fendi.

In 2022 paradeerde ze bijna bij elk groot modehuis over de catwalk; de namen van Gigi en zus Bella stonden steevast bovenaan de modellenlijst. Verder deed ze campagnes voor o.a. Tom Ford, Marc Jacobs, Versace en Moschino en lanceerde ze haar eigen collectie voor Frankies Bikinis. Toch moet Gigi er nog aan wennen dat mensen haar een supermodel noemen. “Supermodellen waren voor mij de iconen waar ik mee opgroeide. Ik denk dat ik in de afgelopen tien jaar wel iets geleerd heb over de creatieve leiding nemen. Maar ik geloof nog steeds dat ik mijn carrière eerder te danken heb aan hard werken en aardig zijn dan dat ik mezelf zie als het mooiste meisje in de kamer.”

Gigi de moeder

In september 2020 beviel Gigi van haar eerste kind, dochter Khai, die ze ‘een genie’ noemt. Om daaraan toe te voegen: “maar dat zal iedere moeder wel over haar kind zeggen”. Het topmodel vertelt: “Ik kan soms gewoon niet geloven dat ik moeder ben; al mijn mom friends hebben dat. We zijn geobsedeerd door onze kinderen, maar soms denken we ook: o mijn god, waar kom jij ineens vandaan?” Het model sprak openlijk over haar veertien uur durende thuisbevalling, om het voorbeeld te geven dat heus niet elke beroemde vrouw in een uurtje klaar is met een geplande keizersnee. Gigi wilde eigenlijk in het ziekenhuis in New York bevallen, maar door covid-restricties zouden moeder Yolanda en zus Bella daar niet bij mogen zijn. Toenmalige geliefde Zayn Malik en zij hadden net de docu The Business of Being Born gekeken over hedendaagse bevallingen. Ze besloot haar kindje thuis te krijgen, in bad en zonder pijnbestrijding.

“Ik wist dat ik de heftigste pijn uit mijn leven zou moeten doorstaan, maar daar moet je je aan overgeven. Ik wilde die ervaring hebben, dit is waar wij vrouwen voor gemaakt zijn.” Zayn ving hun dochter op. “Ik had niet eens door dat ze er al uit was, zo uitgeput was ik, maar toen kreeg ik haar in mijn armen en ja, dan vergeet je alles.” Hoewel het koppel niet meer bij elkaar is, voeden ze de tweejarige Khai nog wel samen op. “We combineren de normen en waarden die we zelf meekregen vanuit het christendom en islam en willen haar zo goed mogelijk voorbereiden op het leven. Als iemand op school straks iets tegen haar zegt, willen we dat ze handvaten heeft om dat te begrijpen”, zei ze in Vogue. Waar ze zeker met de kleine naartoe gaat? “Mijn favoriete pretpark is de Efteling. Ik ben hiermee opgegroeid. Het sprookjesbos, wandelen door de prachtige bossen, het huisje van Hans en Grietje. En ik ben ook gek op Joris en de Draak.”

In de nieuwste Grazia lees je nog veel meer over de afgelopen tien jaar van Gigi Hadid én zetten we haar meest iconische runway looks van de afgelopen jaren op een rij. Nu in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld:  Brunopress

Laatste nieuws