Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dé sporttrend du moment: wall pilates

Een super toned body? Yes, please!

Leuk om te horen is het niet, maar we weten het allemaal: summer bodies are made in winter. En met de lente in zicht betekent dat dat we vaart moeten maken om in shape te komen. Nog geen sport gevonden die je daar een handje bij helpt? We got you. Wall pilates is namelijk dé sport die nu viral gaat op social media.

TikTok

Van pilates heb je vast weleens gehoord, maar er is nu een nieuwe variant van de sport opgedoken: wall pilates. Op TikTok kun je er bijna niet meer omheen, want het stikt er van de video's waar vrouwen de sport beoefenen. Wall pilates is in korte tijd super populair geworden, en wij snappen wel waarom. I mean, heb je de before and after-foto's gezien?

Voordelen

Met pilates train je zelfs je kleinste en meest diepliggende spieren, wat ervoor zorgt dat je lichaam onwijs toned wordt. Je wordt er ook nog eens super flexibel van, en nóg een voordeel: je hoeft er niet voor naar de sportschool. Wall pilates kun je namelijk prima thuis beoefenen, gezien het enige wat je nodig hebt een mat en een muur is – oké, en een flinke dosis motivatie.

Pilates met de muur

'Gewone' pilates is niet altijd even makkelijk voor iedereen, omdat je er veel balans voor nodig hebt. Vooral wanneer je net begint met sporten, kan het lastig zijn om de oefeningen dan uit te voeren. Met wall pilates maak je – zoals de naam al zegt – gebruik van een muur. Dat maakt het een stuk makkelijker om de balans te bewaren. Wanneer je de discipline hebt om regelmatig te trainen, zul je merken dat je binnen no-time een stuk sterker bent én je lichaam er meer afgetraind uitziet. Worth a try!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels