Niels Oosthoek: ‘We kwamen binnen bij Kendrick Lamar als schoonmakers’

'In no time stonden we in het stadion'

Met de online serie Greedy Guys heeft Niels Oosthoek een enorme hit te pakken. In de nieuwste Grazia vertelt de presentator hoe hij gratis cocktails scoort en als schoonmaker binnenkwam bij een concert van Kendrick Lamar, maar ook welke boetes daar soms bij horen.

Greedy Guys

De serie Greedy Guys is een enorm succes. Hoe is het idee eigenlijk ontstaan? “We maakten natuurlijk al Gierige Gasten, waar we als arme studenten mee begonnen om op een slimme manier geld te besparen. Hiermee hebben we in 2016 en 2017 een paar internationale virals gehad; één video had bijna een miljard views op Facebook”, blikt Niels terug. “Toen we vorig jaar met ons Nederlandse kanaal stopten, bleef het internationale idee in ons hoofd zitten. Dus zijn we een maand naar Miami en New York gegaan om daar te proberen Greedy Guys te maken”, vertelt de presentator. “Het was wel spannend, want je hoort weleens dat er in Amerika zero tolerance is wat politie betreft. Maar zodra we met een camera rondliepen, kregen we juist alleen maar leuke reacties.”

Schoonmaken bij Kendrick Lamar

Inmiddels hebben ze al veel gedaan en allerlei avonturen beleefd. “We hebben geprobeerd om mee te trainen bij Inter Miami, de voetbalclub van David Beckham. Ik deed me voor als voetballer Melvin Platje, die daar op proef kwam, en Boris (Lange) was mijn agent”, aldus Niels. “Ook hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk gratis cocktails te drinken door met een cup, waarop Best Cocktail Award 2022 stond, langs kroegen te gaan. In Amerika heerst een enorme trophy culture, dus als je daar komt met zo’n cup en een camera beginnen ze meteen cocktails te serveren.” En gratis binnenkomen bij een concert van Kendrick Lamar? Ook dat is geen probleem. “We zijn binnengekomen door ons voor te doen als schoonmakers met gele hesjes, vuilniszakken en prikkers. We stonden buiten te prikken en op een gegeven momenten hebben we tegen de security gezegd: ‘We moeten binnen verder gaan’. In no time stonden we in het stadion.”

Boetes

Of ze ooit zijn gepakt door ergens te vertrekken zonder te betalen? “Nee, we hebben alleen een paar keer een boete gekregen”, zegt Niels. “Met Gierige Gasten zijn we ooit met een hoogwerker voor het raam van RTL Boulevard gaan staan toen ze nog op het Leidseplein zaten. We hadden een programma te promoten en wisten dat we nooit gevraagd zouden worden, dus dachten we: laten we dan maar zelf screentijd opeisen. We zijn tijdens de live-uitzending in beeld gekomen en Beau van Erven Dorens heeft ons spandoek voorgelezen.” Helaas kregen ze wel een boete van negentig euro, omdat de hoogwerker niet op die plek mocht staan. “Maar een miljoen kijkers hadden het gezien, dus dat was ons de promotie wel waard.”

Tekst: Jill Waas | Beeld: Ruud Janssen 

Laatste nieuws