Tabitha: ‘Ik ben door pijn geworden wie ik ben als mens’ 

Of het nu in haar muziek is of op haar socials, zangeres Tabitha is niet bang om zich uit te spreken. In de nieuwste Grazia vertelt ze dan ook meer over haar imperfecties, het moederschap en het opkrabbelen na een pittige periode. 

Transformatie

Opkrabbelen na een pittige periode is niet niks, iets waar Tabitha over mee kan praten. “Ik zit in een fase van transformatie en daar komen heel veel emoties bij kijken”, vertelt Tabitha over hoe het met haar gaat. “Moeder worden doet zoveel met je, en daarna nóg een keer moeder worden. Ik ben weer in therapie, iets wat ik ontzettend fijn vind. De afgelopen tijd ben ik vooral bezig geweest met opnieuw ontdekken wie ik ben. En dat is echt nodig, ook voor mijn muziek, want ik kan iedereen wijze woorden verkopen, maar ik moet zelf ook weten waar ik het over heb”, vindt Tabitha. 

“Ik dacht dat ik het allemaal wel wist in het leven, dat ik uitgeleerd was, maar soms moet er een vulkaan uitbarsten om wakker geschud te worden”, vervolgt Tabitha, die weigert in een slachtofferrol te gaan zitten. “Die vind ik niet fijn, omdat daarin niks te leren valt. Ik loop liever naar de spiegel en zeg: wie ben ik? En hoe wil ik hierdoor groeien? Dat is ergens een cadeau, al brengt het ook verdriet en angst met zich mee.”

Positiviteit

Zowel in haar nummers als in haar privéleven weet Tabitha pijn om te zetten in iets positiefs. “Ik ben door pijn geworden wie ik ben als mens en zeg altijd: als het pijn doet, laat het dan groeipijn zijn. Het is juist ook ontzettend mooi dat ik hiermee aan de slag kan en mezelf weer beter leer kennen.”

“Wat ik de afgelopen tijd vooral heb geleerd, is het vrede vinden in het vandaag. Niet mezelf de last opleggen dat ik over alles de controle moet hebben, want niemand heeft de controle in het leven. Eigenlijk zit ik in een heel vruchtbare periode van mijn leven. Dertig zijn is de allermooiste fase tot nu toe, terwijl ik eigenlijk aan het huppelen ben tussen lava nadat die vulkaan is uitgebarsten. Soms moet ik tussen de hete stukjes door springen, maar ik weet dat de grond hierna zo ontzettend vruchtbaar zal zijn. Daar kan alleen maar meer moois uit groeien.” 

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Tabitha, waarin ze openhartig vertelt over haar dromen, worstelingen en het moederschap. Vanaf 1 maart in de winkel. 

Interview: Jill Waas | Fotografie: Ruud Janssen 

Laatste nieuws