Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Douwe Bob over aanzoek: ‘Het duurde een minuut voordat ik iets zei’

‘Anouk was de eerste persoon die niet de deur dichtgooide nadat ik vreemdging’

De afgelopen anderhalf jaar kwam het leven van Douwe Bob op zijn kop te staan toen hij drie kinderen kreeg bij drie vrouwen. Samen met zijn verloofde Anouk kreeg hij zoontje Elias. In de nieuwste Grazia vertelt Douwe openhartig over hun gezin en de verloving.

Vaderschap

Douwe Bob wilde altijd al vader worden – en dat is inmiddels gelukt. "Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt", zegt hij over het kersverse vaderschap. "Er is een luikje in mijn hart opengegaan waarvan ik niet wist dat het bestond. Al vanaf mijn zesde wist ik dat ik ooit papa wilde worden. Toen ik mijn zoon Elias voor het eerst vasthield, voelde ik zo’n ontlading dat ik wel even heb gehuild. Binnen één seconde veranderde mijn levensdoel."

Gezinssituatie

De zanger heeft nu drie kinderen bij drie verschillende vrouwen. Hoe gaat hij met die situatie om? "Ik zie Elias meer, omdat ik met zijn moeder Anouk een gezin vorm", legt hij uit. "We hebben altijd al een latrelatie gehad. Ze woont wel bij mij om de hoek en we zijn altijd samen. Op dinsdag is het papadag. Over de anderen wil ik uit respect naar de moeders toe niet veel kwijt. Als de kids ouder zijn, bouwen we hopelijk makkelijker een band

op", aldus de zanger. "Het blijft een lastige situatie, maar ik geloof dat liefde uiteindelijk zijn weg vindt. Met alle kids gaat het gelukkig megagoed en ik houd heel veel van ze.”

De ware

Op zijn dertigste verjaardag ging Douwe op één knie voor Anouk. Waarom is zij de ware? "Ik had een aantal jaren een heftig en wild leven. Met Anouk was het voor het eerst dat een persoon niet de deur dichtgooide nadat ik vreemdging en dat is zo vertederend", stelt hij. "De liefde die ik voor haar voel, is puur en grenzeloos. Ik realiseer me dat ze beter verdient dan dat ik haar bedrieg. Op een gegeven moment is het genoeg geweest." Wat hem aantrok in zijn verloofde? "Ik werd al snel verliefd op Anouk vanwege haar zorgzaamheid. Ze werkt met zwaar geestelijk gehandicapten. Ik vind dat prachtig. En ze is een goede moeder." Over de verloving zelf zegt hij: "Voor het aanzoek was ik trouwens heel zenuwachtig. Het duurde een minuut voordat ik iets zei."

In de nieuwste Grazia vertelt Douwe Bob meer over zijn het kersverse vaderschap, zijn nieuwe boottour en toekomstplannen. Vanaf woensdag 1 maart in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Brendan de Clercq