Douwe Bob over afgelopen jaar: ‘Productief, maar ook heftig’

'Ja, ik ben blij met mijn leven op dit moment.'

In de afgelopen twaalf maanden werd muzikant Douwe Bob (30) niet één, niet twee, maar drie keer vader. Een productief, maar ook heftig jaar. Zo was het juicekoningin Yvonne Coldeweijer die het grote nieuws verkondigde aan de buitenwereld, en niet de vader himself. In de nieuwste Nieuwe Revu vertelt Douwe openhartig over deze situatie.

Drie verschillende moeders

Naar eigen zeggen vond Douwe het afgelopen jaar erg productief, maar ook heftig. “Als je één kind krijgt, dan slokt dat al vrij veel mentale energie op. Laat staan als het er drie zijn. De situatie is ook nog eens anders dan bij een drieling, omdat ik te maken heb met drie verschillende moeders”, vertelt hij openhartig.

Druk maken

Het nieuws dat Douwe drie kinderen bij drie verschillende moeders verwachtte, kwam echter niet van hemzelf. Juicekoningin Yvonne Coldeweijer bracht namelijk het grote nieuws naar buiten. En hoewel menig mens dit op de voet zou volgen, liet Douwe het links liggen. Het interesseerde hem gewoonweg niet. “Ik wens die vrouw heel veel wijsheid en liefde toe”, stelt hij. “Dat bedoel ik niet passief-agressief, ik meen het echt.”

Zich er druk over maken? Daar doet Douwe niet aan. “Ik leid een leuk en mooi leven met familie en vrienden om me heen. Moet ik me dan druk gaan maken over dit soort mensen? Dat ga ik gewoon niet doen.”

Toekomst

Als er wordt gevraagd of de zanger tevreden is hoe hij zichzelf als mens heeft ontwikkeld, vindt hij dat moeilijk te beantwoorden. “Heeft het zin om blij te zijn met mijn ontwikkeling of juist niet? Ik kan niet zeggen dat ik er niet tevreden mee ben en dan gewoon doorgaan op de oude voet. Dus mijn antwoord is: ja, ik ben blij met mijn leven op dit moment.”

Als er wordt gekeken naar de toekomst, hoopt de vader van drie zijn kinderen te zien opgroeien en op een dag zijn kleinkinderen te ontmoeten. “Ik hoorde laatst iemand zeggen: ‘Als je je kinderen opvoedt, dan kun je je kleinkinderen verwennen. Verwen je je kinderen, dan zul je je kleinkinderen moeten opvoeden’. Daar ga ik me een beetje op focussen.”

Bron: Nieuwe Revu | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws