Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik in verleden

'Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was'

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Maxime Meiland was gisteravond te gast bij Humberto op Zondag, waar ze een heftige onthulling deed. De realityster vertelde daar namelijk dat ze in het verleden te maken heeft gehad met seksueel misbruik. Binnenkort brengt Maxime een boek uit waarin ze haar ervaring deelt.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

Naaktfilmpje

Toen Maxime voor het eerst te maken kreeg met seksueel misbruik was ze veertien jaar oud. "Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee", vertelde de Meiland-telg, die samen met moeder Erica is aangeschoven, aan Humberto Tan. Het misbruik heeft veel met haar gedaan. "Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter."

Dochter

Het misbruik was zelfs zo heftig, dat Maxime wel eens pogingen tot zelfdoding heeft gedaan. De komst van dochtertje Claire was haar 'redding', zo vertelde ze. "Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten", vertelde Maxime openhartig. "Ik heb wel pogingen gedaan, ja."

Eigen boek

Binnenkort brengt Maxime een eigen boek uit waarin ze haar ervaringen deelt. Daarmee hoopt ze lezers mee te geven dat ze er niet alleen voor staan. Dat gevoel had de realityster zelf namelijk wel toentertijd. "Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen." Ze wil jongeren dan ook meegeven dat 'het uiteindelijk wel goed komt'.

Het boek 'Maxime - misbruikt, ontspoord en nu.... gelukkig!' is geschreven door Jan Dijkgraaf en komt op 30 maart uit. 

Bron: RTL Boulevard, Humberto op Zondag | Beeld: NL Beeld