Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EMIDJ-Jill over 'nep' verwijten: 'Zeg het dan recht in mijn gezicht'

'Dat hele drama, ik vind het verschrikkelijk.'

Dat het nodige drama is ontstaan tijdens – en na – de opnames van Echte Meisjes In De Jungle is een ding wat zeker is. Echt Meisje Jill moest daar echter niks van weten. De knappe blondine viel helaas nét voor de finale af, maar spreekt openhartig met Grazia over onder andere haar team en – ofcourse – het drama.

Irritaties

Even een kleine rewind naar de eerste afleveringen: team rood bleek het in eerste instantie goed met elkaar te kunnen vinden. Maar naarmate de afleveringen vorderden, leek er iets te zijn veranderd binnen het team. "We begonnen echt heel leuk met ons team", vertelt Jill als we met haar bellen. "We waren blij omdat we dachten dat er geen haantje-de-voorste en mensen met een grote mond in ons team zaten." Toch bleek dat anders te zijn.

"Al snel merkte je dat er best wel veel haantje-de-voorste waren", geeft ze toe. "En als daar heel veel van zijn, en je bent zelf niet zo, dan val je eigenlijk helemaal in het niets." De blondine vertelt dat dat begon te irriteren. (...) "Ik merkte dat Annebel elke keer de leiding pakte en elke keer weer naar die camera's ging. Ik had daar helemaal geen zin in en geen behoefte aan om dat ook te doen. Ik viel een beetje in het niets voor mijn idee, en dan ga je je irriteren."

Teamcaptain

"Maar we zijn nooit gemeen tegen haar (Annebel, red.) geweest", vervolgt Jill. "En dat ze dat nu wel zo uit vind ik een beetje zonde. Ik heb haar altijd overal in meegenomen, ik ben altijd lief geweest. En toen begon het eigenlijk een beetje." Zo vertelt Jill dat er tijdens het kiezen van de teamcaptains ook wrijving ontstond.

"We hadden Gaby als teamcaptain uitgekozen en dat vond Janice heel jammer. Toen de camera's uit waren zei ze ook: 'Waarom hebben jullie mij niet als teamcaptain gekozen? Ik vind het wel een beetje jammer want jullie vinden mij zo leuk, kies mij dan als teamcaptain'. Toen dacht ik echt 'oh, oh, oh'." Volgens de blondine is daar ook iets ontstaan tussen de meiden. "En niet alleen vanuit mijn kant, hoor. Zij hadden waarschijnlijk ook irritaties van hun kant naar mij."

Drama

Het drama vond Jill echter verschrikkelijk. "Ik hou helemaal niet van drama en sensatie", laat ze weten. "Het begon al met die ruzie tussen Esmee en Louisa. Toen zei ik al: 'Wat een ordinair programma, ik ga nu naar huis'. Ik wil daar niet mee gezien worden. Ik bedoel, mijn opa kijkt het, mijn vriend kijkt het, mijn familie en schoonfamilie, nee daar wil ik gewoon niet mee geassocieerd worden. Dat hele drama, ik vind het verschrikkelijk."

Toch geeft de beauty toe dat ook zij haar mond weleens heeft opengetrokken op social media. "Dat komt omdat er dingen zijn gezegd die niet helemaal gingen zoals het echt was gegaan", legt ze uit. Ook kaartte ze het hele gedoe aan over dat ze 'nep' werd genoemd door Annebel en Lena. "Zeg het dan recht in mijn gezicht in plaats van op social media. Als ze mij Britt Dekker 2.0 noemen, ja. En als dat zo is, nou ik hoop ook dat ik haar carrière krijg.  Dan zit ik goed hoor", zegt ze lachend. "Als mijn vrienden en familie weten hoe ik ben dan vind ik het goed."

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs