EMIDJ-Annebel over deelname: ‘Ik mag soms wel wat harder zijn’

Ook praat de blondine openhartig over bodyshaming.

Hoewel de knappe blondine Annebel helaas de jungle heeft moeten verlaten in Echte Meisjes in de Jungle, zien we haar nog vaak voorbij komen op social media. Zo kwam met name al het drama met Michella Kox naar boven. Maar hoe vond de beauty het nou écht in de jungle? In gesprek met Grazia sprak ze over haar deelname.

Afbijten

“Ik ben mezelf wel echt tegengekomen daar”, geeft Annebel toe als we met haar bellen. “Vroeger was ik best terror, maar op een gegeven moment ben ik best wel rustig geworden. Ik ben eigenlijk best wel zachtaardig en lief.” En daar waar Michella alles zegt wat ze denkt, vindt de blondine zichzelf juist het tegenovergestelde. “Ik ben wel eerlijk, maar ik ben ook lief.”

“En ja, dan proberen ze wel over je heen te lopen daar en gemeen tegen je te doen. Ik heb daar niet echt superveel van me afgebeten denk ik, ik mag soms wel wat harder zijn. Maar ik heb daar wel geleerd om meer van mezelf af te bijten.”

Bodyshaming

Nu de Echte Meisjes weer thuis zijn, zien ze natuurlijk ook dingen in de afleveringen die ze nog niet eerder hadden gezien of gehoord. Ook Annebel kwam hierachter. “Sommige mensen maken het wel heel erg persoonlijk. Er wordt nu best wel veel heisa gemaakt omdat Janice ‘dikke trol’ heeft gezegd uit een opwelling, maar dan denk ik van: Fabiola noemt mij ook anabool.”

“Eigenlijk is dat ook bodyshaming. Ik vind het erg dat daar niets over gezegd wordt, terwijl het eigenlijk net zo erg is. Ik ben heel trots op mijn lichaam, en ik weet dat ik geen anabolen gebruik. Het boeit mij ook niet, maar voor hetzelfde geldt zou ik daar wel mee zitten. Dat is gewoon niet leuk, als iemand zoiets zegt.”

De terminator

In de laatste aflevering waar Annebel in te zien is, is ook te zien dat er een bak water met maden over haar heen wordt gegooid. Ook daar vindt de blondine wat van. “Dan denk ik: als jij zo’n fysieke handeling moet uitvoeren om jezelf beter te voelen, zegt dat meer over jou dan over mij. Het is gewoon heel erg laag vind ik.”

Toch kan de beauty ook wel lachen om een bepaalde bijnaam die ze krijgt van de andere Echte Meisjes. “De terminator, daar kan ik wel om lachen. Dat vind ik niet erg. Bij mij kan je echt ver gaan, maar als iemand op zo’n hatelijke manier ‘anabool’ zegt en er achteraf op social media wordt gezegd dat ik op een vent lijk, dat is ook bodyshaming, toch? Ik vind dat mensen daar ook wel wat van mogen zeggen.”

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs

Laatste nieuws