Lief! Dave Roelvink helpt daklozen

'We laten ze hier niet op de grond slapen hoor'

Dave Roelvink stak gisteravond zijn handen uit de mouwen nadat hij daklozen op de grond had zien liggen bij hem in de buurt. “We laten ze hier niet op de grond slapen hoor”, zegt Dave in zijn Instagram Stories met een matras op zijn schouders.

Daklozen

Dave steekt de daklozen bij hem in de buurt een hart onder de riem. Hij heeft zijn topper van zijn matras gehaald nadat hij mensen op de grond zag liggen. “De buurtdaklozen lagen weer op de grond vanavond dus heb mijn topper opgeofferd” deelt Dave in zijn Instagram Stories. Ook post hij een foto van hem en de twee daklozen, die dankzij Dave, nu niet meer op de grond hoeven te liggen.

Negatieve reacties

“Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de buurt”, legt Dave uit. “Ik heb ze al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen. Of ik ze geld moet geven voor een hotel of een opvang.” De Roelvink-telg voelt de negatieve reacties alweer aankomen van mensen die zeggen dat hij dit alleen maar doet voor de aandacht. “Dit is waar hun voor kiezen”, vertelt Dave. “Vandaar dat ik alleen dit soort kleine dingen doe.”

Daarnaast heeft hij deze daklozen ook gevraagd of ze hulp willen bij hun drank- en drugsprobleem “zodat ze een leven kunnen opbouwen” maar helaas, “ze hebben dit leven geaccepteerd”, aldus Dave.

Verslaving

Dave, die zelf ook een lange periode geworsteld heeft met een drank- en drugsverslaving, vindt het belangrijk om mensen met dezelfde problemen te helpen. “Verslaving is een verschrikkelijk groot probleem, ook bij ons in Nederland. Wij willen daar gewoon mensen bij helpen”, deelde de Roelvink-telg een tijd terug op Instagram. “Ik weet dat er mensen zijn die er niet meer in geloven. Maar geloof mij: dat dacht ik ook. Dus bij deze mijn bericht. Super spannend, maar ontzettend nodig.” You go, Dave!

Bron: Instagram @daveroelvink | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws