Dave Roelvink openhartig over drank- en drugsverslaving

'Ik kon heel slecht met mijn gevoel en emoties omgaan. In de drank en in de drugs vond ik mijn verdovingsmiddel.'

Dave Roelvink heeft een lange periode geworsteld met een drank- en drugsverslaving, onthult hij in een openhartige video op Instagram. “Ik vind dit echt een super moeilijk en spannend moment, maar ook ontzettend nodig om een stap naar voren te doen”, aldus Dave.

Moeilijke periode

“Dat ik een heel wilde periode heb gehad in mijn leven, daar verras ik denk ik niemand mee”, begint Dave zijn openhartige verhaal op Instagram. “Alleen wat bijna niemand weet, is dat ik een heel lange periode heb geworsteld met een drank- en drugsverslaving.” De Roelvink-telg vertelt dat hij zich een lange tijd erg ongelukkig heeft gevoeld. “Ik ben erg ver van mezelf verwijderd geweest, heb de mensen om me heen pijn gedaan en verkeerde keuzes gemaakt.”

Dave wil in de video niet te diep ingaan op hoe hij in de drank- en drugsverslaving is beland. “Laat ik zeggen dat het voor mij heel veel was om op jonge leeftijd bekend te worden, dat iedereen ineens een mening over je had. Ik kon heel slecht met mijn gevoel en emoties omgaan. In de drank en in de drugs vond ik gewoon mijn verdovingsmiddel”, vertelt de dj openhartig. “Zo hoefde ik niets te voelen. Ik wilde mezelf gewoon constant verdoofd houden en wilde in een roes leven. Ik wilde niet geconfronteerd worden met de werkelijkheid en niet de puinhoop te hoeven zien.”

Mooiste cadeau

Twee jaar geleden gooide Dave het roer om. Hij keek zichzelf in de spiegel aan en besloot dat dit niet zo verder kon. “Ik heb professionele hulp gezocht en ben een kliniek in gegaan. En gelukkig met succes”, weet hij trots te vertellen.

“Het herstel dat ik heb gevonden is het mooiste cadeautje dat ik mezelf heb gegeven. Ik kan weer een goede zoon zijn, ik kan een goede vader zijn, ik kan weer een lieve vriend zijn voor mijn meissie. Ik voel me bovendien gewoon ontzettend gelukkig. Twee jaar geleden had ik niet meer de hoop dat ik me zo zou voelen als nu.”

Anderen helpen

Zo’n cadeautje gunt Dave ook anderen die in een vergelijkbare situatie zijn terechtgekomen. Daarom heeft hij samen met Reda Saleh en Najib Amhali Recovery mental healthcare, een afkickkliniek in Abcoude, opgericht. “Verslaving is een verschrikkelijk groot probleem, ook bij ons in Nederland. Wij willen daar gewoon mensen bij helpen”, aldus de Roelvink-telg. “Ik weet dat er mensen zijn die er niet meer in geloven. Maar geloof mij: dat dacht ik ook. Dus bij deze mijn bericht. Super spannend, maar ontzettend nodig.” You go, Dave!

Bekijk de hele video van Dave over zijn drank- en drugsverslaving hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Lieve woorden

Onder de video wordt Dave overspoeld met lieve reacties. “Trots hoor”, “Respect” en “Sterk!”, klinkt het volop in de comments. Ook broertje Donny Roelvink reageert onder het bericht. “Ik ben onwijs trots op jou broer. Je laat mij elke dag weer verbazen met de onwerkelijke stappen die jij maakt in jouw leven. Deze Dave kende ik altijd al, alleen ken je hem nu zelf ook weer”, schrijft hij. “Love u gabber”, reageert Dave op de lieve woorden van zijn broertje. Awh!

Bron: Instagram @daveroelvink | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws