Channah blij met exit Echte Meisje in de Jungle: ‘Vond het echt stom’

'Dit is voor mij het stomste waar ik ooit aan mee heb gedaan'

Lees ook

In de vierde aflevering van Echte Meisjes in de Jungle streden de teams niet alleen om de geldpot aan te vullen en een plekje in het luxe kamp, er moesten ook twee meiden naar huis. Een van de Echte Meisjes moest de jungle verlaten vanwege medische redenen, maar Channah Koerten werd door haar team naar huis gestuurd. Grazia blikt met de realityster terug op haar exit. 

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van Echte Meisjes in de Jungle. 

Pittig team

Hoewel Channah er niet om stond te springen om naar de jungle van Laos af te reizen, is ze toch gegaan. Ze kwam terecht in het blauwe team, oftewel de Si Fah Sweethearts, samen met Diva, Michella, Lena, Louisa en Kelly. “We waren wel echt een pittig team”, zegt Channah daarover als we met haar bellen. “We zeiden ook echt alles tegen elkaar, maar ik denk dat dat uiteindelijk voor het groepsverband wel positief heeft uitgepakt. Want naarmate alles een beetje de wereld uit was, groeiden we als team wel steeds meer naar elkaar toe”, legt ze uit. “Op een gegeven moment was het gewoon rustig en relaxt en mochten we elkaar allemaal. Of nouja, we dachten: dit is ons team, hier moeten we het mee doen, dus let’s go.”

Naar huis gestemd

En hoewel ze nooit beste vriendinnen zullen worden, zit het met de teamspirit inmiddels wel goed bij de Si Fah Sweethearts. Ze wonnen tijdens de gevreesde eetproef dan ook een plekje in het luxe kamp. Helaas verloren ze wel de geldopdracht van het rode team. Zij kwamen echter wel met een persoon minder aan bij de opdracht. Bij de Si Deng Babes, kwam Gaby Blaaser namelijk met de boodschap dat ze het programma vanwege medische redenen moest verlaten. Aan het einde van de aflevering moesten de Si Fah Sweethearts daarom ook een teamgenoot nomineren om de jungle te verlaten. Bijna iedereen stemde op Channah, waardoor zij haar koffers moest pakken. Voor de realityster kwam de exit echter niet als een verassing. Sterker nog, ze heeft er zelf om gevraagd. 

“Dat is iets wat ik vanaf dag één echt heb aangegeven”, vertelt ze. “Als er een stemmingsronde komt, want ik wist niet of dat zou komen, dan hoopte ik dat ze mij eruit zouden stemmen.” Waarom ze zo graag naar huis wilde? “Ik vond het echt stom. Het is ook niet dat ik een halve dag heb gedacht van: nou, ik vind het wel prima of wel leuk. Gewoon niet. Dat gevoel heb ik gewoon niet gehad”, benadrukt ze. “Dit is voor mij het stomste waar ik ooit aan mee heb gedaan.”

Channah of Michella

Niet alleen Channah wilde graag naar huis, ook Michella gaf aan dat ze de jungle wilde verlaten. Waarom haar teamgenoten toch voor Channah kozen? “Ik denk dat mijn team mij toch wel mocht”, lacht ze. “Sowieso had ik met Lena echt wel een leuke band daar. Met Kelly had ik na een paar dagen ook echt leuke gesprekken. Zij is ook moeder, dus dan hadden we het over de kids en dat we ze misten. Als ik ‘s avonds in m’n tent lag te huilen, kwam zij me troosten. Dus we hadden echt wel een leuke klik”, blikt ze terug. “Ik kon goed met ze opschieten, dus denk ik dat ze mij daarom hebben gekozen.” Duidelijk!  

Echte Meisjes in de Jungle is elke maandag te zien bij Videoland. 

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs 

Laatste nieuws

Zie ook