Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Valerio biecht op: 'Yell in Echte Meisjes in de Jungle is eigenlijk mijn schuld'

'Ik voel me met terugwerkende kracht toch wel een beetje als de aanstichter van dit hele probleem'

Echte Meisjes in de Jungle is deze week van start gegaan. Dat de ladies af en toe flink botsen wordt al snel duidelijk, en in de tweede aflevering ontstaat er zelfs een vechtpartij tussen Louisa en Esmée. In gesprek met RTL Boulevard biecht presentator Valerio Zeno op dat hij hier wellicht een klein aandeel in heeft gehad.

Chaos in Laos

Het is volop chaos in Laos! De twaalf ladies hebben namelijk – op z’n zachtst gezegd – niet allemaal een goede band met elkaar, waardoor er veel drama is. In de tweede aflevering gaan de twee teams wederom de strijd met elkaar aan. De opdracht is simpel: wie het eerst een rijstveld heeft leeg gekapt, wint 2.500 euro en de gouden kip. Mede dankzij teamcaptain Annebel is het veld van het rode team binnen no time helemaal leeg, en gaan zij er met de winst vandoor. “Zo voelt het nou, hè”, roept ze dan ook enthousiast na de winst. Dit ene zinnetje valt echter helemaal verkeerd bij Louisa, die op het team afstapt. Als Esmée zich er vervolgens ook mee bemoeit, ontstaat er een vechtpartij. Louisa stormt naar Esmée en geeft haar een flinke duw, waardoor ze op haar rug in een rijstveld belandt. Valerio moet vervolgens tussen de twee springen om ze uit elkaar te halen.

Vlam in de pan

"We hebben de beelden echt honderd keer teruggekeken om te zien wat er nou daadwerkelijk gebeurde", vertelt de kersverse presentator voor de camera van RTL Boulevard. "Het blijft me verbazen dat een yell die zo onschuldig lijkt, toch de vonk was die zorgde voor de vlam in de pan", stelt hij. "En dan kan het ook de druppel zijn als iemand met een lacherig gezicht naar een ander kijkt. Dat kan echt de boosdoener zijn", aldus Valerio.

Hoewel de presentator al snel te hulp schoot, vraagt hij zich af hoeveel zin dat heeft. "Als ik daar dan tussen sta met mijn 1.74 meter en 62 kilo, dan denk je wel: kan ik hier wel voor de veiligheid garant staan? Nou, het antwoord is natuurlijk nee", lacht hij. "Maar gelukkig is het uiteindelijk niet erger geworden dan dat incident."

Yell

Waardoor heeft het nu zo uit de hand kunnen lopen? "Ik denk wel dat het wel dat het allemaal door een yell is gekomen", denkt Valerio. Al in de eerste aflevering horen we het rode team namelijk "Yell yell yell, team blauw gaat naar de hel", schreeuwen tegen hun concurrenten. "En dat is eigenlijk mijn schuld", geeft de presentator toe. "Want ik vroeg aan die meiden: hebben jullie eigenlijk al een yell? Die hadden ze niet en een dag later wel. Dus ik voel me met terugwerkende kracht toch wel een beetje als de aanstichter van dit hele probleem", aldus Valerio. "Maar gelukkig kan ik zeggen: het is allemaal goed gekomen."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs