Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Olcay Gulsen vertelt hoe ze toekomst met Ruud de Wild voor zich ziet

'Een fijn plekje met Ruud op een berg in Italië of Frankrijk.'

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Olcay Gulsen. Speciaal voor dit feestnummer blikt ze terug op de afgelopen 15 jaar én kijkt ze vooruit naar de toekomst.

Effect huiselijk geweld

Olcay heeft de afgelopen jaren natuurlijk veel gedaan en beleefd, maar wat was haar persoonlijke hoogtepunt? “Een paar jaar geleden heb ik onderzocht wat voor effect huiselijk geweld heeft op kinderen. Voor mij is dat een grote persoonlijke doorbraak geweest", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Ik heb zoveel kanten van mezelf leren begrijpen. Voorheen duwde ik bepaalde karaktereigenschappen van mezelf in hokjes: oh, dat is bindingsangst, of egoïsme. Maar het blijkt dus heel erg te horen bij kinderen die opgroeien in een extreem gewelddadig omgeving.”

Slim werken

Al die jaren hebben Olcay ook een heleboel wijze lessen gebracht. Het belangrijkste dat ze heeft geleerd? “Dat je succesvol kunt worden zonder dat je daar alles voor moet opgeven en je gegijzeld wordt door je eigen ambities. Je moet slim werken, niet per se altijd hard", stelt ze. "Soms moet je de stekker er ook even uittrekken en opladen. Als je altijd maar op die doordenderende trein blijft zitten, breekt dat je op.”

Op een berg

Tijd om vooruit te blikken op de komende jaren, want waar zie Olcay zichzelf over vijftien jaar staan? “Over 15 jaar hoop ik dat de wetgeving rondom huiselijk geweld concreet is veranderd, en dat ik daarin van grote toegevoegde waarde ben geweest", vertelt ze. Ook deelt de beauty hoe ze de toekomst met hubby Ruud de Wild voor zich ziet. "Privé zou ik het leuk vinden als ik een fijn plekje met Ruud heb op een berg in Italië of Frankrijk. Lekker tijd doorbrengen met elkaar.”

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Olcay, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Yolanthe Cabau, Sylvie Meis en Nikkie Plessen. Nu in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress