Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is de winnaar van Expeditie Robinson 2022

Na 35 dagen kan 'ie zich eindelijk dé Robinson van 2022 noemen.

Na een zenuwslopende finale is de winnaar van Expeditie Robinson ein-de-lijk bekend. Presentator Dennis Wilt, tv-kok London Loy en zwemmer Ferry Weertman gingen de strijd aan voor de titel Expeditie Robinson 2022. Maar wie wist er het snelst de finaleproef te voltooien?

Finale

'Een monsterproef' is hoe presentatrice Nicolette Kluijver de finaleopdracht noemt. Hoewel Ferry begint met een kleine voorsprong, was het Dennis die hem op de hielen zit, gevolg door London. Toch loopt het aardig gelijk op, wat tijdens de puzzelopdracht zorgt voor zenuwslopende televisie. Toch is het uiteindelijk Ferry die er weer als eerste vandoor gaat, waarna hij kan beginnen met het vuur maken op de steiger.

Ferry probeert met man en macht de bal in de wok te gooien voor de winst, maar wederom is het Dennis die zich bij hem aansluit. Op dat moment gooit Ferry een bal raak, maar het vuur is nog nergens te bekennen. Ook London sluit zich bij het tweetal aan. Het lukt hem tot drie keer toe om de bal in de wok te gooien, maar ook bij de tv-kok was er geen vuur te bekennen.

Winnaar

Maar waar is Dennis tijdens dit laatste onderdeel, horen we je denken. De meteoroloog is net als zijn mede-finalisten hard aan het strijden voor de winst, en met resultaat! Uiteindelijk is het namelijk Dennis die raak gooit en het vuur ziet ontstaan in zijn wok. Enne, een ding is zeker: hij is héél blij. "Die pan staat in de fik, jezus", roept hij met tranen in zijn ogen. Direct na zijn winst zijn het Ferry en London die hem feliciteren met een dikke knuffel. Na 35 dagen kan Dennis zich dus eindelijk dé Robinson van 2022 noemen. Gefeliciteerd Dennis!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk