Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chris Hemsworth: 'Mijn leven is altijd behoorlijk stressvol geweest'

'Moet je voorstellen dat je in een restaurant zit, de kinderen beginnen herrie te schoppen en mensen proberen foto’s te maken.'

Hij is de hotste Hollywood-acteur van dit moment en nu te zien in zijn eigen docuserie Limitless op Disney+. Grazia vloog naar New York voor een exclusief interview met Chris Hemsworth.

Filmgod

Zeg je filmgod, dan zeg je Chris Hemsworth. De 39-jarige Australiër kroop meermaals in de huid van oppergod Thor voor de populaire bioscoopreeks, inclusief indrukwekkende transformatie van surfdude naar spierbundel. In het Mandarin Oriental-hotel in New York, waar hij interviews geeft voor zijn nieuwe docuserie Limitless, heeft hij eerder die relaxte Aussie vibe. Hij draagt een blazer met daaronder een nonchalant wit hemdje, een surfketting en -armbandjes en op zijn arm een opvallende tattoo met de initialen C, E, I, T, en S, die staan voor Chris, zijn vrouw Elsa Pataky, dochter India Rose (10) en de jongenstweeling Tristan en Sasha (8).

In de nieuwe zesdelige National Geographic-serie, die nu te zien is op Disney+, zoekt Chris zijn mentale en fysieke grenzen op en wil hij antwoord op de vraag hoe hij fitter, gezonder en gelukkiger oud kan worden. Hij gaat onder andere wandelen op een hijskraan hoog in de lucht, doet een slopende vastenkuur en zwemt een lange afstand in de ijzige wateren van de Noordpool. Bij al zijn uitdagingen wordt hij omringd door vrienden en familie, waardoor je ook een uniek kijkje in zijn privéleven krijgt.

Stressvol

“Mijn leven is altijd behoorlijk stressvol geweest”, vertelt de acteur in de hotelkamer die uitkijkt over Central Park. “Ik heb een druk werkschema waarvoor ik de wereld over reis, ik train veel en heb een gezin met drie kinderen. Met name in de weekenden merkte ik dat het me behoorlijk kon overweldigen. Moet je voorstellen dat je in een restaurant zit, de kinderen beginnen herrie te schoppen en mensen proberen foto’s te maken. Het kost wel wat moeite en stressmanagement om dan rustig te blijven”, lacht hij. “Ik wilde betere manieren vinden om met die dagelijkse stress om te gaan. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat stress in relatie staat met hartziektes en kanker."

Angsten aangaan

"Deze serie gaf me de kans om mijn triggers van stress aan te pakken, uit mijn comfortzone te stappen en mijn grootste angsten aan te gaan. Als ik iets geleerd heb, is het wel dat wat je jezelf aanpraat de realiteit wordt. Voorheen was ik die hijskraan opgegaan met de gedachte: wat als ik val – ik heb namelijk best wel hoogtevrees. En was ik ervan overtuigd geweest dat ik niet in dat ijskoude water zou kunnen zwemmen. Maar je kunt die emoties van angst en stress ook omzetten in: ik kan dit wél. En dan lukt het ook.” Op de vraag of Chris na het maken van deze docu nu wel relaxed uit eten gaat met drie kinderen, grinnikt hij: “We gaan gewoon niet meer naar restaurants.”

Verder lezen? Het hele interview met Chris Hemsworth lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Brunopress