Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Olcay Gulsen over begin van carrière: ‘Ik liep over van ambitie’

'Op een harde manier ben ik erachter gekomen dat het geluk bij jezelf ligt.'

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Olcay Gulsen. Speciaal voor dit feestnummer blikt ze terug op de afgelopen 15 jaar.

Ambitie

Olcay Gulsen timmert al jarenlang hard aan de weg. Maar waar stond ze vijftien jaar geleden eigenlijk? "Ik liep over van ambitie", blikt ze terug. "Het enige wat ik dacht, was: ik moet verder, hoe word ik een succesvolle vrouw? Terwijl dat echt niet alleen met materiële zaken te maken heeft, maar dat leer je pas later in je leven", vertelt ze in de nieuwste Grazia.

Faillissement

Dat een carrière opbouwen met vallen en opstaan gaat, weet Olcay dan ook als geen ander. Zo heeft ze als ondernemer zware momenten meegemaakt de afgelopen jaren. "Het faillissement van SuperTrash", is volgens haar het zwaarst. "Het totale falen, de onzekerheid over de toekomst. Daar heb ik twee, drie jaar echt last van gehad. De ommekeer was de beslissing om weer te gaan ondernemen." Inmiddels is ze back on track, en daar is ze trots op. "Dat ik een succesvol bedrijf run in de beautybranche. Ik ben er gewoon weer.”

Van buiten naar binnen

De afgelopen jaren is er natuurlijk veel veranderd. "Mijn grootste verandering is dat ik van buiten naar binnen ben gegaan. Dat klinkt wat zweverig, maar ik was veel te veel bezig met de buitenwe­reld en veel te weinig met mezelf", vertelt Olcay. "Op een harde manier ben ik erachter gekomen dat het geluk bij jezelf ligt. Ik ben zakelijk op mijn bek gegaan. In mijn liefdesleven heb ik behoorlijk wat te verduren gehad, maar uiteindelijk lag dat zoveel meer aan mij dan aan mijn omgeving", stelt ze. "Sinds ik het dichter bij mezelf houd, kan ik ook veel meer geven aan andere mensen."

Opladen

Het belangrijkste dat Olcay de afgelopen jaren heeft geleerd? “Dat je succesvol kunt worden zonder dat je daar alles voor moet opgeven en je gegijzeld wordt door je eigen ambities", stelt ze. "Je moet slim werken, niet per se altijd hard. Soms moet je de stekker er ook even uittrekken en opladen. Als je altijd maar op die doordenderende trein blijft zitten, breekt dat je op."

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Olcay, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Yolanthe Cabau, Sylvie Meis en Nikkie Plessen. Vanaf donderdag 15 december in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress