Olcay Gulsen: ‘Kan me niet drukmaken over juice-accounts’

'Vroeger waren het anderen die dingen over je zeiden, nu zijn het dit soort kanalen', deelt Olcay.

Lees ook

Na een aantal heftige programma’s zoals Fatale Liefde en Gestalkt, is Olcay Gulsen terug in de modewereld met haar nieuwe modeprogramma Heb Ik Wat Van Je Aan?. In gesprek met Grazia vertelt Olcay over hoe ze kijkt naar sociale media en roddelkanalen.

Geen glam squad

Op haar Instagram zien we een happier Olcay dan ooit tevoren, en dat klopt, zegt ze. Maar ze ziet zichzelf, ondanks haar gigantische aantal followers niet als een influencer, legt ze uit. “Ik post alleen omdat ik het leuk vind, nooit omdat het moet”, vertelt Olcay.

Bovendien zorgt de presentatrice en ondernemer dat ze het allemaal real houdt op the gram. “Ik ben ook niet iemand voor wie eerst een glam squad moet aanrukken voordat ik iets plaats. Ik kan gerust opstaan en zonder make-up de camera in praten. Het hoeft allemaal niet zo gepolijst te zijn, mensen mogen wel zien wie je écht bent.”

Juice-kanalen

En dat merken we ook als we haar vragen naar de juice- en gossip-accounts die tegenwoordig overal op de loer liggen. “Ik kan me er niet zo druk over maken, juice is er altijd geweest, toch? Vroeger waren het RTL Boulevard en Shownieuws die dingen over je zeiden, nu zijn het dit soort kanalen”, legt ze uit.

“Het doet me denken aan de serie Bridgerton, roddelen is net zo oud als de mensheid. Ze hebben de mediawereld flink opgeschud, maar ik vind het ook lastig. We zijn allemaal mensen die fouten maken, moet dat per se zo breed uitgemeten worden?”, deelt Olcay. “Iedereen kan vreemdgaan, of je nu bekend of onbekend bent. Ik heb ook in relaties gezeten waar vreemd werd gegaan of waarin ik zelf vreemdging. Als ik dan de reacties lees onder een post over zo’n Waylon, denk ik: moet iedereen nu over die man heen kotsen? Hoe weet je dat je eigen vent niet vreemdgaat?”

Dit artikel is afkomstig van een interview met Olcay uit de nieuwste Grazia. Ze vertelt hierin ook over haar ondernemerschap, relatie met Ruud de Wild, kinderwens, plastische chirurgie, haar feminisme en haar tv-werk. Vanaf woensdag 31 augustus in de winkels!

Interview: Jill Waas | Designer: Rosalie Boonstra | Fotografie: Martijn Senders

Laatste nieuws

Zie ook