Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

S10 blikt terug op bizar jaar: ‘Voelt soms surrealistisch’

'Het gaf mij een duwtje in de rug om mijn carrière serieuzer aan te pakken.'

S10 vertrekt vanaf Schiphol naar Turijn

Ze vertegenwoordigde ons land op het Eurovisie Songfestival, stond op grote festivals en bracht onlangs haar nieuwe album uit: Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt. 2022 was hét jaar van Stien den Hollander aka S10. In gesprek met Grazia blikt Stien terug op haar jaar en vertelt ze hoe het Songfestival haar carrière een boost gaf.

Bizar jaar

S10 heeft een bizar jaar achter de rug. Hoe ze daar zelf op terugkijkt? "Ik heb vooral heel erg genoten van alle avonturen. De tijd gaat zo snel dat ik veel dingen ook weer vergeet en het soms surrealistisch voelt", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Dat heb ik zeker op momenten als het Songfestival of toen ik in het voorprogramma stond van Anouk op het Malieveld voor veertigduizend mensen. Als ik me één voel met de muziek, zoals bij Down The Rabbit Hole, vind ik dat vet. Daar klopte alles, de sfeer was liefdevol en ik voelde me vrij om mezelf zijn", aldus de zangeres. "Maar nog liever zoek ik mijn geluk in de kleinere dingen in het leven. Mijn hoogtepunt van dit jaar is dat ik megagelukkig ben geweest."

Carrière serieuzer aanpakken

Een ander hoogtepunt is natuurlijk dat Stien ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival met haar nummer De Diepte. “Het gaf mij een duwtje in de rug om mijn carrière serieuzer aan te pakken en mijzelf serieuzer te nemen", vertelt ze. "Die uitdaging had ik nodig na de coronatijd waarin het nutteloos voelde om muziek uit te brengen. Nu kon ik ergens naartoe werken en me volledig focussen", legt ze uit. "Ik ben heel blij met hoe het is gegaan. Op het podium in Turijn leerde ik om meer op mezelf te vertrouwen. Als ik nu iets spannend vind, bijvoorbeeld optreden op live-televisie, dan denk ik daaraan terug. Je hebt dat gedaan, dus dit gaat je ook lukken."

Hoewel ze voorheen nog veel op zichzelf was, staat Stien nu volledig in de spotlights. "Er is een foto van dat ik na de eerste halve finale uit mijn hotel vertrek en er een hele haag met pers voor de deur staat. Dat voelde bizar. Waren die er allemaal voor mij?", blikt S10 terug. "Ik probeer er maar niet te veel over na te denken. Ik merk wel dat ik veel herkend word, door het Songfestival kent ineens iedereen mijn gezicht en staren mensen me op straat aan. Dat blijft gek."

Gezelligheid

Waar de zangeres haar geluk uithaalt? "Het samenzijn met vrienden. Ik vind het leuk als een show goed gaat, maar eigenlijk vind ik de weg ernaartoe en de gezelligheid eromheen het leukste", deelt ze. "Ik zou het vervelend vinden als ik op de rise van roem ga leven. Ik vind het belangrijker dat mijn vrienden weten wie ik ben. Als ik ontspanning zoek, drink ik met hen een biertje. Ik ben altijd druk en ben vaak onderweg, dat houdt me gelukkig. Al vind ik het ook heerlijk om twee uur lang in mijn eentje thuis te koken. Dan staat de muziek even niet aan en kom ik volledig tot rust.”

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Brunopress