Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Charmings Diego over waarom hij mee wilde doen aan Prince Charming 

Aha!

Vandaag is het zover en staan de eerste twee afleveringen van Prince Charming seizoen drie op Videoland. In dit nieuwste seizoen gaat Diego González-Clark op zoek naar de ware. Aan Grazia vertelt de musicalster waarom hij besloot mee te doen aan het programma. 

Deelname Prince Charming 

In het derde seizoen van Prince Charming gaat Diego op zoek naar zijn droomman op het zonovergoten Griekse eiland Kreta. Hoewel dit enorm romantisch klinkt, twijfelde Diego enorm of hij wel mee wilde doen aan het programma. “ITV Studios benaderde me begin van het jaar met de vraag of ik mee wilde doen aan Prince Charming, maar ik wilde dat eigenlijk helemaal niet”, vertelt Diego als we met hem bellen.

“Ik gaf meteen aan dat het ontzettend fijn is dat er een programma als Prince Charming bestaat. Ook zei ik dat ik trots ben dat Nederland een van de landen is waar dit programma wordt geproduceerd, maar dat het niet iets voor mij was.” De musicalster had destijds namelijk veel aan zijn hoofd waardoor hij een deelname aan het programma niet zag zitten. “In één jaar tijd was er heel veel gebeurd, en ik had veel aan mijn hoofd. Ik was bezig met het hooghouden van een heleboel ballen: ik had het druk met werk, was vader geworden, had een relatiebreuk, was bezig met een huis en had financiële zorgen. Dus het kwam voor mij niet goed uit om de rol van de prins aan te nemen.” 

Vaderschap

Het feit dat Diego een alleenstaande vader is, deed hem ook twijfelen om mee te doen aan Prince Charming. “Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik met mijn toenmalige partner aan een adoptietraject begon. Dat heeft drie jaar geduurd en toen werden we met het heuglijke nieuws gebeld dat we vader zouden worden. Helaas kwam ik een paar maanden later alleen te staan. Dat was wel een shock. Als je aan zo’n traject begint heb je voor ogen dat je samen met je partner vader bent. Dat ik net vader was geworden en hetzelfde jaar een relatiebreuk had, was wel een shock. Nu moest ik opeens kijken naar hoe ik het alleenstaande vaderschap moest aanpakken. Ook hield het me bezig dat ik ooit weer als alleenstaande vader moest gaan daten. Want mensen gaan daar wat van vinden. Er zullen vast mensen zijn die zeggen: leuk dat je papa bent, maar mij niet bellen. Heel begrijpelijk ook als dat niet je weg is. Maar dat ik vader ben, is nu een onderdeel van mijn leven, en speelt ook mee tijdens het daten.” 

Uiteindelijk had Diego meerdere telefoontjes met ITV en besloot hij een keer naar het kantoor in Hilversum te gaan om meer te weten te komen over de opnames. “Toen heb ik daar een heel goed gesprek gehad en dacht ik: laat ik in het diepe springen, en het gewoon doen. En als ik dan toch moet daten als alleenstaande vader: waarom dan niet tijdens Prince Charming?"

Spannend

Hoewel Diego uiteindelijk vol voor het avontuur wilde gaan, vond hij het wel spannend. “Enorm spannend! Zeker ook omdat ik niet alles op orde had in mijn leven. Veel dingen voelden voor mij onzeker. Toch wilde ik het avontuur aangaan, en keek ik daarnaar uit. Mijn leven voelde als zo’n zooitje dat het fijn was om daar even van weg te zijn. Misschien was dat een verkeerde gedachte; een soort vlucht. Maar ik vond het heel lekker om een maand lang niet in mijn vaste leven te zitten, waar niet alles op orde was.” 

Inmiddels zijn een aantal dingen in Diego’s leven weer in een rustiger vaarwater gekomen. “Ik zit nog midden in een verbouwing, maar de laatste klusjes worden nu gedaan. Maar over een maand heb ik geen vaste baan meer. Ik speel in Aladdin de musical en ik heb besloten per januari te stoppen. Aan de ene kant komt er wat meer rust in mijn leven, maar tegelijkertijd heb ik nog geen andere baan. Niks is zeker. Ik blijf nog even in een vraagteken hangen, maar uiteindelijk komt het altijd goed.” 

Gezelschap

Hoewel Diego zijn dagelijks leven voor een maand vaarwel kuste, liet hij niet alles achter. Zo was een van de voorwaarden die hij de productie stelde, dat hij zijn zoontje mee zou nemen naar het eiland. “Ik ben in maart 2021 papa geworden en ik had tegen de productie gezegd: ‘Ik wil graag dat mijn zoon bij me is. Ik ga niet een maand bij mijn zoon weg. Dus Sem was bij me.” 

Maar Diego’s zoontje Sem was niet de enige wie hij had meegenomen naar Kreta. Zo gingen ook een paar andere familieleden mee. “Toen ik mijn ouders vertelde dat ik mee ging doen aan Prince Charming moest ik ze wel even bijpraten over wat voor programma het is. Mijn ouders kenden het niet. Ze stonden in het begin niet echt te springen dat ik eraan mee zou doen – mijn zus overigens wel, zij was een grote steun.

Mijn ouders maakten zich ook veel zorgen om me, omdat er zoveel in mijn leven was gebeurd: denk aan de relatiebreuk, financiële zorgen en de adoptie van mijn zoontje. Ze vonden het heel spannend, wat ik ook goed begrijp. Maar uiteindelijk hebben mijn moeder en zus gezegd: ‘We gaan met je mee.’ Ondanks dat ze niet stonden te springen dat ik hieraan meedeed, hebben ze me volledig gesteund, en geholpen. Dat was heel bijzonder en erg verwarmend.” 

Prince Charming is elke donderdag te zien bij Videoland. 

Beeld: Claim Your Talent