Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Next level: bij deze Netflix-serie heb je zelf invloed op de verhaallijn

Een bijzonder nieuw concept!

Netflix komt dit keer niet alleen met een nieuwe serie, maar met een heel nieuw concept. Bij de serie Kaleidoscope kan de kijker namelijk zelf de verhaallijn beïnvloeden. What? Dit heeft alles te maken met de volgorde waarin je de afleveringen bekijkt. Wij praten je bij.

Volgorde van kleuren

De nieuwe misdaadserie Kaleidoscope geeft kijkers een unieke ervaring. Je kunt de serie namelijk op meerdere manieren bekijken. De serie bestaat uit acht afleveringen, die allemaal vernoemd zijn naar een kleur. Het bijzondere aan dit concept is dat het niet uitmaakt met welke kleur je begint en welke je daarna kijkt. Je eindigt namelijk altijd met een logisch verhaal. Als je naar Kaleidoscope kijkt, is alle informatie aanwezig om de punten met elkaar te verbinden en het verhaal te kennen", vertelt uitvoerend producten Russell Fine. "Door de afleveringen op verschillende volgordes te bekijken krijg je een andere kijk op de personages. Er zijn vragen die in de ene aflevering worden gesteld die in een andere aflevering worden beantwoord", legt maker Eric Garcia uit. Maar wees niet bang voor spoilers. Want andersom is het niet zo dat je weet dat dingen die voorbijkomen antwoorden zijn op vragen die nog niet gesteld zijn. Klinkt interessant!

Misdaadserie

Kaleidoscope gaat over een overval waarbij je als kijker een team van meesterlijke dieven volgt, die proberen in te breken bij een kluis. Volgens de eigenaar is dit onmogelijk, maar als het de dieven lukt, lopen ze met de grootste geldprijs in de geschiedenis weg. Uiteraard brengt dit ook de nodige risico's met zich mee. Zo moeten de dieven eerst langs het machtigste beveiligingsteam ter wereld én de FBI zien te komen. Garcia vertelt dat de Netflix-serie losjes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. "Na orkaan Sandy werd $70 miljard overspoeld in de kelder van de DTCC en het werd opgeruimd door een aantal grote banken. In mijn gedachten dacht ik: Nou, dat is een perfect dekmantel voor een overval." Hieronder kun je alvast de trailer van Kaleidoscope bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=nHGk3sRxjYM&feature=emb_title&ab_channel=Netflix

Nog even geduld

Ben jij blown away door dit concept en het verhaal van de serie? Dan doen we er graag nog een schepje bovenop, door je bij te praten over de cast. Er zijn allerlei bekende acteurs te zien in de niet-lineaire anthologiereeks, waaronder Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Rufus Sewell (Dark City) en Tati Gabrielle (Uncharted). We moeten echter nog wel even geduld hebben voordat we Kaleidoscope (in willekeurige volgorde) kunnen bingen. De serie verschijnt op 1 januari 2023 op Netflix. We can't wait! 

Bron: Girlscene | Beeld: Netflix