Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is dé nageltrend voor de komende wintermaanden

Hier gaan we veel mensen mee zien.

Women's hands with stylish green autumn manicure, against the background of a warm knitted plaid. autumn season. Close-up. nail art

Een manicure, we houden ervan. Een kleur, design en vorm kiezen kan echter nog weleens lastig zijn. Gelukkig kun je voor inspiratie altijd kijken naar de seizoen trends. Who What Wear heeft meerdere experts om hun mening gevraagd. En wat blijkt? Dit is blijkbaar dé nageltrend voor de wintermaanden.

Aura

Volgens Who What Wear zien we de laatste tijd steeds vaker een specifieke trend voorbijkomen bij influencers en experts uit de nagelindustrie: de 'aura nagels'. Deze trend staat voor een fris kleurverloop dat je aura weerspiegelt. Maar wat betekenen die ‘aura nagels’ nou eigenlijk? Het is heel simpel: een aura staat voor iemands persoonlijke energie, wat zich uit via verschillende kleuren en schaduwen.

Manicure

Hoewel niet iedereen gelooft in deze persoonlijke energieën, kunnen mensen niet ontkennen dat aura’s wel een unieke manier zijn om wat kleur en creativiteit toe te voegen aan je manicure. Natuurlijk maakt het je nageldesign nét iets bijzonderder wanneer je je eigen persoonlijke aura toepast op je nagels, maar je kunt natuurlijk ook voor andere aura-kleuren kiezen. Wil je je bijvoorbeeld wat rustiger voelen, ga dan voor een blauwe tint. Ga bijvoorbeeld voor pink nails als je het wat speelser wil houden.

De trend heeft al bijna 16 miljoen views onder de hashtag #auranails op TikTok en er zijn maar liefst 13.000 afbeeldingen te vinden van de aura nagels. We kunnen er dus niet meer omheen, wat betekent dat de aura manicure trend de aankomende tijd niet meer verdwijnt uit de beauty scene. Hieronder zie je een voorbeeld:

@nailsbyelisee aura nails ❤️‍🔥 #pinterestnailinspo #gelxnailsystem #gelxnailinspo #summernailinspo #auranails ♬ woo x i was never there - xxtristanxo

Hoe je het maakt

Who What Wear sprak met Orly’s nagelsambassadeur en nagelstyliste Lou Stokes over de beste tips en tricks om de aura manicure zelf eens te proberen. "Maak allereerst je nagels helemaal droog", legt Stokes uit. "Zorg er dan voor dat je je nagels netjes vijlt, zodat de nagelriemen zijn teruggeduwd. Breng dan een nude basiscoat aan op je nagels."

Dan begint het aura-effect. Hierbij stelt Stokes voor dat je het beste een make-up sponsje kunt gebruiken. Pak een make-up sponsje, vouw deze dubbel en bind het vast met een elastiekje zodat je een cirkelvorm creëert. Breng dan je eigen gekozen kleur aan op het make-up sponsje in een cirkelvorm met een open gat. In het midden kun je dan weer een cirkel aanbrengen in een contrasterende kleur (of breng voor de verandering verschillende gekleurde cirkels aan). Pak vervolgens je make-up sponsje en breng het dan aan op de nagels met een dippende beweging, totdat je tevreden bent met de look. Laat het goed drogen, doe er een top coat op en voilà!

Bron: Happy in Shape, Who What Wear | Beeld: Adobe Stock, TikTok @nailsbyelisee