In deze dure tijden toch uit eten? Zo doe je dat

Tijd voor wat fine dining!

De laatste paar maanden is vrijwel alles veel duurder geworden. Luxe activiteiten zoals uit eten gaan worden daarom door veel mensen geschrapt. Heb je toch zin in een avondje fine dining met je lover of vriendinnen, maar is het budget niet groot? Met deze tips gaat het alsnog lukken.

1. Geen alcohol drinken

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar: geen alcohol bestellen in een restaurant kan behoorlijk wat schelen. Door in plaats van wijn een keer voor water of frisdrank te kiezen, ben je een stuk goedkoper uit. In sommige restaurants kun je zelfs een karaf water bestellen, waardoor iedereen aan tafel meteen drinken heeft. Een drankje bij je eten bestellen moet altijd, maar je hoeft daarbij niet altijd voor dure opties te kiezen.

2. Alleen een hoofdgerecht bestellen

Bij ‘uit eten gaan’ denken we vaak aan een voor-, hoofd- én nagerecht. Hoewel het voor- en nagerecht vaak maar klein zijn, zorgen ze er wel voor dat de rekening een stuk hoger uitvalt. Door alleen een hoofdgerecht te kiezen, kun je dus flink besparen. Wil je wel per se een dessert? Dan kun je altijd nog voor koffie of thee kiezen in plaats van een ‘echt toetje’.

3. Een gerecht delen

Het is niet netjes om in een restaurant te zeggen dat je met z’n tweeën één gerecht wilt. Een uitzondering daarop zijn restaurants waarbij het delen van eten de norm is, zoals bij tapasrestaurants. Bij zulke eetgelegenheden kun je voor een kleine(re) prijs toch nog met je loved ones genieten van een lekker hapje.

4. Niet dineren, maar lunchen

Veel mensen vinden alleen dineren echt uit eten gaan, maar lunchen kan natuurlijk net zo goed. Lunchgerechten zijn vaak behoorlijk cheaper dan dinergerechten. Nee, je kunt niet romantisch dineren bij kaarslicht, maar je bespaart er wel een hoop geld mee dat je kunt gebruiken voor andere leuke dingen.

5. Kortingen en vouchers

Online zijn er tegenwoordig veel sites te vinden waarop je aanbiedingen voor restaurants kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan Het Laatste Tafeltje, waar restaurants deals op kunnen plaatsen als ze nog niet helemaal vol zitten. Je kunt daar dan vaak een stuk goedkoper komen eten. Ook kun je een restaurantbon voor je verjaardag vragen, die je later een keer kunt inzetten voor een leuk etentje. Have fun dining!

Bron: Kookfans | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws