Chocolade cravings? Door het eten van déze vrucht stop je zoete trek

Wij wisten dit niet.

Tony’s Chocolonely-repen, alle chocolaatjes van Kinder Bueno en Oreo-koekjes: we kunnen onze handen er niet van afhouden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle paaseitjes die nu in de schappen liggen. Heb jij regelmatig last van chocolade cravings en wil je er een keer niet aan toegeven? Eet dan eens deze vrucht. 

Avocado

Heb jij veel moeite om alle chocolade paaseieren, repen en taarten te weerstaan? Dan moet je voortaan een avocado eten. Een avocado zit namelijk vol met vezels die ervoor zorgen dat je behoefte aan suiker weggaat. Daarnaast zit de groene vrucht bomvol eiwitten en gezonde vetten. Je krijgt dus een verzadigd gevoel en je hoeft geen chocolade meer.

Bloedsuikerspiegel

Een suiker craving ontstaat doordat je te weinig voedingsstoffen in je lichaam hebt. Maar ook je bloedsuiker kan een rol spelen. Als je bijvoorbeeld een paar uur niets eet, gaat je bloedsuikerspiegel dalen. Hierdoor krijg je een hongerig gevoel – dit is een seintje van je lichaam dat je eten nodig hebt. Als je vervolgens weer wat gaat eten, stijgt je bloedsuikerspiegel en heb je geen last meer van cravings. Kortom, gedurende de dag eten zorgt ervoor dat je niet snel voor de suikers kiest.

Een stabiele bloedsuikerspiegel krijg je dus door regelmatig te eten, maar uit onderzoek blijkt ook dat avocado’s ervoor zorgen dat het niet teveel schommelt. Daarnaast zorgen de vezels in de vrucht ervoor dat je spijsvertering trager wordt, en dat zorgt weer voor een bloedsuikerspiegel zonder pieken of dalen. Wij gaan het proberen!

Bron: Kookfans | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws