Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zit er make-up op je jas? Zo krijg je het ervan af

Een TikTokker deelt een handig trucje!

De koude dagen staan weer voor de deur, en dat betekent dat de warme jassen weer uit de kast kunnen. Terwijl je door de kou loopt, trek je de rits nog iets verder omhoog. Lekker cozy! Maarre, dit heeft ook een nadeel. Al je gezichtsmake-up komt zo namelijk op de kraag van je jas terecht. Gelukkig kun je dat er met dit trucje makkelijk weer vanaf krijgen.

Make-up op je jas

Draag jij regelmatig foundation, blush, bronzer, highlighter en/of poeder op je gezicht? Dan is de kans groot dat je make-up in de herfst en winter vlekken veroorzaakt op je jas. Zonde natuurlijk! Maar no worries, want je hoeft de jas echt niet elke keer meteen in de wasmachine te gooien. Er zijn namelijk ook andere trucjes die je kunt proberen om de vlekken uit de kraag van je jas te krijgen.

Afwasmiddel

Zo zijn er mensen die aan de slag gaan met afwasmiddel. Meng hiervan een drupje met lauwwarm water en ga vervolgens over de vlek met een doekje. Wat nog beter werkt, en zelfs nóg makkelijker is, is de volgende truc die momenteel te zien is op TikTok. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is micellair water en een doekje of watjes.

https://www.tiktok.com/@mercer7official/video/7155535884979309829

Micellair water

Micellair water is niet alleen handig om make-up van je gezicht te verwijderen, het kan ook van pas komen om je jas te reinigen. Breng een beetje micellair water aan op een wattenschijfje of schone doek en wrijf vervolgens voorzichtig over de vlekken. That's it! De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en je jas is weer als nieuw. Dit is een milde manier om de kraag schoon te maken, wat de stof van je jas zal niet meteen beschadigen. Toch is het altijd verstandig om het eerst op een klein stukje van je jas te proberen.

Bron: TikTok @mercer7official, Vriendin | Beeld: Brunopress