TikTok-hack: met de sticky method verberg je onzuiverheden

Zeg maar dag tegen je onzuiverheden!

Een puistje uitknijpen die daar eigenlijk nog niet ready voor was, pukkeltjes of andere onzuiverheden: we hebben er allemaal mee te maken. Toch willen we deze vervelende plekjes het liefst verbergen. Make-up is daarvoor de key! Maar hoe gebruik je het, zodat je de onzuiverheden ook écht niet meer ziet? Volgens TikTok moet je daarvoor de ‘sticky method’ gebruiken.

Onzuiverheden

Jong of oud, iedereen krijgt te maken met puistjes en onzuiverheden. En hoewel we stiekem allemaal wel weten dat dit heel normaal is, worden we er toch onzeker van en kijken we minder tevreden naar onszelf in de spiegel. Nergens voor nodig natuurlijk, want schoonheid heeft niets te maken met dat ene pukkeltje op je gezicht. Daarbij is het goed om te weten dat onzuiverheden je huid niet aantasten. Maar soms komen de oneffenheden ook om de hoek kijken op een moment dat het helemaal niet uitkomt. Gelukkig kun je dit dankzij de sticky method heel makkelijk coveren. Wij vertellen je meer over deze nieuwste TikTok-hack.

Sticky method

Deze nieuwe make-up methode gaat momenteel helemaal viral op het videoplatform. Dankzij de sticky method is het namelijk mogelijk om je puistjes volledig te verbergen. De bedenkster van deze methode, is Mikayla Nogueira. De TikTokster heeft acne, maar dankzij de sticky method is daar niks van te zien. Haar volgers wisten dus ook van niks! Hoe ze dat precies aanpakt, legt ze uit in onderstaande video. Maar voor het gemak, leggen we het ook even stap voor stap uit.

@mikaylanogueira

HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage

♬ original sound – Mikayla Nogueira

Stap 1

Gebruik om te beginnen een ‘plakkerig’ (sticky) serum, voordat je concealer gaat aanbrengen. Een serum onder je make-up zorgt ervoor dat je onzuiverheden worden verzorgd en beschermd. Daarnaast blijft je make-up langer zitten en verschuift het niet. Een win-win situatie dus! Breng het serum aan op je hele gezicht en laat het opdrogen tot het plakkerig is. Mikayla gebruikt zelf het Glow Recipe Hyaluronic Plum Plump Serum.

Stap 2

De volgende stap is een gripping primer, oftewel een primer die ook plakkerig aanvoelt. Op die manier wordt jouw make-up gegrepen door de primer. Een primer die de TikTokster aanraadt, is de E.L.F Cosmetics Power Grip Primer.

Stap 3

Next up: een matte concealer. Nu je gezicht lekker plakkerig is, is het tijd voor de concealer. Hiervoor kun je het beste een kwast gebruiken. Doe een klein beetje concealer op de kwast en dep dit op de plekken die jij wilt verbergen. Laat dit vervolgens zo’n twee tot vijf minuten goed opdrogen. Blend in de tussentijd nog niks uit, dit komt pas later. De NARS Soft Matte Concealer is hiervoor ideaal.

Stap 4

Last but not least, is het tijd voor foundation. Gebruik een medium coverage foundation en breng aan met een spons. Dankzij de spons zal de aangebrachte concealer bijna niet verschuiven, wat bij een kwast wel het geval zal zijn. Als de foundation erop zit, kun je de rest van je make-up afmaken zoals je wilt. En je onzuiverheden zijn verdwenen als sneeuw voor de zon!

Bron: TikTok, Beatify | Beeld: iStock, TikTok @mikaylanogueira 

Laatste nieuws