Stijlvol én warm: zo pakken Parisiennes het aan in de herfst

Hallo inspiratie!

Oui, de herfst is nu echt begonnen. Hoewel we met dit regenachtige weer het liefst gekleed in een joggingpak met een dekentje en warme kop thee op de bank willen kruipen, moeten we natuurlijk gewoon werken of naar school. De kou trotseren doen we echter wel graag in stijl. Voor inspiratie om dit seizoen stijlvol én warm door te komen, kijken we graag naar Parisiennes.

Onberispelijke stijlgevoel

Niet alleen hun prachtige stad en hun heerlijke eten is begerenswaardig, ook het onberispelijke stijlgevoel van Parijzenaren is jaloersmakend. Maar je weet wat ze zeggen: beter goed nagedaan, dan slecht bedacht. Net als de Franzen willen we deze periode warm doorkomen, zonder in te hoeven leveren op het stijlniveau van onze outfits – want ja, ook in Parijs ervaren ze koude en natte maanden. Hoogtijd om even wat inspiratie af te kijken van Parisiennes.

De cardigan is een must

In laagjes werken is nooit een slecht idee in de winter. Bij voorkeur werken we wel in stijlvolle laagjes. Franse vrouwen zorgen er dan ook voor dat ze altijd een cardigan bij de hand hebben. Kies een cardigan die uit één kleur bestaat, op die manier is de kans groot dat het item goed staat bij welke soort jeans, broek, jurk of rok je ook draagt. Do as the Parisiennes do en stop de cardigan bij je broek in. Staat leuk, plus het zorgt ook nog eens voor wat extra warme.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Onderschat nooit de kracht van warme accessoires

Een warme trui, hoge laarzen, een dikke broek. Er zijn genoeg items die je warm houden tijdens de herfst en winter, maar ook warme accessoires kunnen een nuttige bijdragen leveren. Nu heb je natuurlijk de voor de hand liggende sjaal, maar een baret van wol kan je hoofd heerlijk warm houden en het geeft je look een prachtige Franse uitstraling.

Een oversized jas mag niet ontbreken

Oversized tailored jassen zijn altijd al onmisbare items in de garderobe van Parisiennes geweest. En we snappen het. Die modellen staan vrijwel iedereen goed! Pluspunt: er blijft genoeg ruimte over om een extra laag onder die oversized jas te dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais)

Blazer + jumper = een gouden combinatie

Echt lekker warm blijven doe je natuurlijk door een trui te dragen onder een blazer. Warm en très chic. 

Shearling

Al verscheidene jaren enorm populair: shearling. Niet alleen stijlvol, ook erg praktisch. Het niet-Franse item is in ieder geval hartstikke populair in Parijs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez)

Fluffy jassen

Teddy jassen en andere fluffy coats zijn altijd een goed idee in de koude wintermaanden. Maak het geheel extra chic met winters witte tinten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais)

Franse look and feel

Nu zijn bovenstaande outfits natuurlijk maar enkele voorbeelden. Grote kans dat je zelf ook genoeg inspiratie hebt om die ene outfit op een warme manier te stijlen. Wil jij ergens je eigen draai aan geven, maar wil je eigenlijk ook wel graag die Franse look and feel terugzien in je outfit? Dan zijn er enkele stijlregels waar de Fransen zich aan houden. Zo vermijden ze altijd volledig strakke outfits. Draag je een nauwsluitende broek? Dan combineer je die met een losse top en vice versa. Overigens zijn ze ook helemaal niet bang om het eens af te kijken. Zo zijn Parisiennes trouw aan Franse stijliconen. Ze kijken dan ook graag naar Brigitte Bardot haar vroegere outfits en baseren hun look daarop. We like! 

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws