Deze trui is nu al hét musthave-item van de herfst

Echt een goed item voor je capsule wardrobe!

De herfst is al enige tijd begonnen en dat beginnen we nu toch ook echt aan de temperaturen te merken. De truien mogen dus weer uit de kast! Welke trui jij dit najaar echt in je kast moet hebben? De half zip sweater is echt onmisbaar – we vertellen je waarom.

Half zip sweater

Wij zijn dol op kleding waar je weinig over na hoeft te denken. Kledingstukken zoals de half zip sweater trek je zo uit de kast en kun je met verschillende kledingstukken combineren; van een zwarte legging voor een sporty look tot een spijkerbroek en een paar loafers voor een casual ensemble. En laten we daar tijdens de koude ochtenden van oktober nu veel behoefte aan hebben!

De half zip sweater kent overigens een bijzondere geschiedenis. In het Nederlands wordt hij ook wel de schipperstrui genoemd. Het model is lang, waardoor hij lekker warm is, maar door de rits – of knopen – kan de trui ook makkelijk gedragen worden onder een jas. Zo is de trui niet alleen lekker warm, maar ook nog eens heel praktisch. En daar hebben we tijdens deze koude herfstdagen een hoop profijt van.

Inspiratie

Voor inspiratie kijken wij graag op social media, waar de half zip sweater regelmatig voorbijkomt. Gecombineerd met een skinny jeans, een wijde broek of pantalon: niets misstaat bij deze prachtige trui. En het beste gedeelte: hij komt in verschillende kleuren en fittings. Kortom, een staple piece waar je geen genoeg van krijgt.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tamara Mory (@tamaramory)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @hmnr.s

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HARRIET (@harrietbond_)

Voor ieder seizoen

Net als andere staple pieces, is de half zip sweater geschikt voor ieder seizoen. In het najaar en winter draag je het over een t-shirt of turtleneck, in de lente hang je hem quasi-nonchalant over je schouders heen bij je favoriete zomerjurk. Schip ahoy!

Bron: Harper’s Bazaar, Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws