Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Niet tevreden met je BeReal? Zo verwijder je de foto

Good to know!

Ben jij ook helemaal into BeReal? Dan ben je zeker niet de enige, want de app is ontzettend populair. Het is natuurlijk heel leuk om eens per dag te kijken wat je vrienden op dat moment aan het doen zijn, en zelf te laten zien wat jij doet – ook al is het soms helemaal niet interessant. Ben je achteraf niet blij met de gemaakte foto? No worries. Zo verwijder je 'm!

BeReal

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je de BeReal-hype gemist hebben, we praten je graag even bij. BeReal is een app waarop je al je vrienden kunt toevoegen. Een keer per dag krijg je een melding en dan heb je twee minuten de tijd om een foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent. De app maakt dan zowel een foto van je back- als front camera. En tja, misschien lig je negen van de tien keer gewoon op de bank een serie te kijken of ben je aan het werk, real is het zeker. Daarna kun je van al je vrienden zien wat zij op dat moment doen. We like! 

Niet tevreden

Toch kan het voorkomen dat je een foto maakt waar je achteraf toch niet zo tevreden over bent of dat er iets op de achtergrond te zien is wat niet zo handig is. Hoewel het niet helemaal het idee van de app is, kun je de foto dan gewoon verwijderen en opnieuw maken – zelf als je 'm al had gedeeld met je friends. Ben je überhaupt meer het picture perfect-type? Dan kun je vóórdat je een BeReal deelt de foto ook al meerdere keren opnieuw maken. Als je niet tevreden bent druk je gewoon op het kruisje rechtsboven, en je kunt een nieuwe foto maken. Maar let op, je vrienden kunnen zien hoeveel retakes je hebt genomen en dat de foto dus niet heel real meer is.

Foto verwijderen

Heb je de foto al gedeeld en wil je hem toch nog verwijderen? Dat kan. Druk op de drie stipjes onder je recentste BeReal. Klik op 'options' en vervolgens op de rode tekst met 'Delete my BeReal'. Easy as that! Dit kun je echter niet eindeloos blijven doen. Je kunt een gemaakte BeReal maar één keer per dag verwijderen. Maak je twee foto's op een dag? Dan kun je ze niet beide deleten. We zitten immers niet op BeFake...

Bron: Beautify | Beeld: Emily in Paris