Waarom iedereen nu in de ban is van de app BeReal

Één notificatie per dag en vervolgens twee minuten de tijd om een foto te posten.

Apps als TikTok, Instagram, Facebook en Snapchat hebben we allemaal wel op onze telefoon staan. Maar de hot and happening-app BeReal kenden wij nog niet tot een paar maanden geleden. Maarre, inmiddels hebben we de app op onze telefoon staan en zijn we ook hier op de redactie helemaal om. We vertellen je alles over de social-app BeReal.

Twee minuten

Waar je bij Instagram en Facebook alle tijd hebt om een lieve reactie onder de post van je bestie te plaatsen, werkt dat niet zo bij BeReal. De app staat voor echtheid en dat zie je aan alles terug. Zo kun je bijvoorbeeld geen filter over je foto gebruiken en is het niet de bedoeling dat je de foto vijf keer opnieuw doet omdat je er niet goed op staat. Nee, bij BeReal heb je zelfs maar twee minuten per dag om een goede foto te posten.

Notificatie

Het werkt namelijk zo: BeReal stuurt op een willekeurig moment naar jou en je vriend een notificatie. Vervolgens moet je in twee minuten een foto maken van wat je op dat moment aan het doen bent. De camera maakt bij zowel je front- als backcamera een foto. Ben je aan het werk op kantoor en maak je een foto van je computer? Let dan goed op, want dan wordt jouw work face er ook opgezet door je front camera. Je kunt jezelf niet zien, waardoor de foto nog puurder moet worden dan een normale selfie.

Op Twitter wordt er enthousiast gereageerd op de app.

Update

Goed, je vrienden krijgen dus op precies hetzelfde moment deze notificatie, waardoor je meteen ziet wat zij aan het doen zijn. Het leuke aan de app is dus dat je iedere dag een dagelijkse update uit het leven van je vrienden krijgt. Het draait dus echt om het ‘real’ zijn en volgers of views zie je daarom ook niet. Wel kun je onder de posts van je vrienden reageren. Ook waarschuwt de app dat BeReal geen plek is voor influencers “Als je een influencer wil worden, blijf dan gerust op TikTok en Instagram”, zo luidt de beschrijving in de Appstore. Wij zijn in ieder geval fan van BeReal!

Bron: Metro BE | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws