Zo kun je zien wie jouw BeReal heeft gescreenshot

Er is een trucje voor!

De hot and happening-app BeReal kenden wij nog niet tot een paar maanden geleden. Maarre, inmiddels hebben we de app op onze telefoon staan en zijn we ook hier op de redactie helemaal om. We leren steeds meer over de app, zo ook hoe je kunt achterhalen wie een foto van jou heeft gescreenshot.

Populaire app

Waar je bij Instagram en Facebook alle tijd hebt om een lieve reactie onder de post van je bestie te plaatsen, werkt dat niet zo bij BeReal. De app staat voor echtheid en dat zie je aan alles terug. Zo kun je bijvoorbeeld geen filter over je foto gebruiken en is het niet de bedoeling dat je de foto vijf keer opnieuw doet omdat je er niet goed op staat. Nee, bij BeReal heb je zelfs maar twee minuten per dag om een goede foto te posten.

Screenshot

BeReal stuurt op een willekeurig moment naar jou en je vriend een notificatie. Vervolgens moet je in twee minuten een foto maken van wat je op dat moment aan het doen bent. De camera maakt bij zowel je front– als backcamera een foto. Goed, wanneer je BeReal er eenmaal op staat, kun je pas de foto’s van jouw vrienden zien. Zij kunnen vervolgens met een eigen ‘RealMoji’ reageren. Maarre, naast die reacties van je vrienden zie je soms ook een ‘1’ in een vierkant blokje bij jouw BeReal staan. Dit betekent dat iemand je foto heeft gescreenshot.

bereal

Zo werkt het

Anders dan bij Snapchat of Instagram, kun je hier wel achterhalen wie je foto heeft gescreenshot. Dit doe je door op dat ‘1tje’ te klikken. Vervolgens geeft BeReal aan dat je de foto eerst moet delen om te kunnen zien wie jouw BeReal heeft gescreenshot. Doe je dat, dan zie je als het goed is eronder wie de persoon is die de foto heeft gescreenshot. Busted!

Bron: Kapwing | Beeld: BeReal, KUWTK

Laatste nieuws