Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kanye West gaat een maand lang niet meer praten

Dit kondigt hij op Twitter aan.

Kanye West's new album

Kanye West is de afgelopen tijd volop het onderwerp van gesprek op social media. Vanwege zijn opvallende uitspraken is zelfs zijn samenwerking met Adidas gecanceld. Hoe de rapper met alle ophef omgaat? Hij besluit een maand lang niet meer te praten.

Niet meer praten

Op Twitter heeft Kanye aangekondigd dat hij 28 dagen lang niet meer zal praten. Dit heeft te maken met een zogeheten 'cleanse' of – zoals hij het zelf noemt – een verbal fast. Daarnaast zal hij ook geen alcohol meer drinken, geen 18+-films kijken of geen sex meer hebben in dit tijdsbestek. Waarom de artiest deze challenge voor zichzelf heeft bedacht, is niet bekend.

Ophef

Kanye kwam vorige maand in opspraak vanwege de antisemitische uitspraken die hij zou hebben gedaan. Meerdere grote bedrijven zoals Adidas, Balenciaga, Gap en Foot Locker stopten hierna de samenwerking met de rapper, waarna hij in één klap zijn status als miljardair verloor. Dit zou hem zo'n 2 miljard euro hebben gekost, zo schreef Kanye zelf op Instagram.  “Geld definieert me niet, de mensen wel”, zo schreef hij.

Inmiddels heeft de rapper een verbod gekregen van 30 dagen op Instagram, omdat hij in zijn Stories een Joodse zakenman zou hebben beledigd met een denigrerende opmerking.

Afgelopen maart werd Kanye ook al geschorst door Instagram, omdat hij zijn ex-vriendin Kim Kardashian en haar toenmalige vriend Pete Davidson had belaagd in zijn Stories.

Bron: Tagmag, HLN | Beeld: Twitter, Brunopress

Showbizz
  • File photo dated 20/02/15 of Kanye West, who has said his new album Donda 2 will only be available exclusively on his own platform, the Stem Player.