Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit duo vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival 2023

The word is out! Bij het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar plaatsvindt in het Britse Liverpool, mogen voor Nederland de artiesten Dion Cooper en Mia Nicolai optreden. Dit is vanochtend bekendgemaakt op Radio 2.

Dion Cooper en Mia Nicolai

Niemand minder dan de winnaar van het Songfestival van 2019, onze eigen Duncan Laurence, maakte vandaag bekend op Radio 2 welke artiesten Nederland gaan vertegenwoordigen in Liverpool. De namen Dion Cooper en Mia Nicolai zullen niet direct voor iedereen een belletje doen rinkelen. Beide artiesten zijn bij het grote publiek namelijk nog niet heel bekend.

Duncan Laurence heeft in elk geval het volste vertrouwen in het duo. Zo omschreef hij Dion Cooper als een 'doorzetter', en 'een hele harde werker met een killer stem'. Sterker nog: Laurence heeft het duo zélf aangedragen bij de selectiecommissie. Ook heeft hij samen met zijn verloofde, Jordan Garfield, al eens aan nummers voor Dion Cooper gewerkt.

Selectie

Eric van Stade, de voorzitter van omroep AVROTROS, deelde namens de selectiecommissie: "We kregen dit jaar erg veel nummers binnen, vooral van jong talent. Dat is een mooie ontwikkeling. Dion Cooper en Mia Nicolai zijn zelf onconventionele jonge talenten en songwriters die een verhaal te vertellen hebben." Hij vervolgt dat hij nog niet veel over hun Songfestival-nummer kan zeggen, maar belooft dat hun stemmen op de aankomende plaat 'prachtig samenspelen'. "We twijfelen er niet aan dat dit nummer op een positieve manier zal opvallen tussen de Eurovisie-deelnemers."

View this post on Instagram

A post shared by @mianicolai

Eerste reacties

Via haar Instagram laat Mia Nicolai weten heel veel zin te hebben in het Eurovisie-avontuur. "Zo excited om het podium te delen met Dion Cooper, en ik ben zo dankbaar aan de AVROTROS, Duncan Laurence, en Jordan Garfield!" schrijft ze. Ook Dion Cooper deelt vol enthousiasme het grote nieuws. "We're going to Eurovision!" deelt hij met een hoop hartjes.

Wij kunnen in elk geval niet wachten tot het duo hun Songfestival-inzending voor het eerst ten gehore mag brengen!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Eurovision.tv