Face tapping schijnt hét redmiddel te zijn tegen rimpels

Goodbye rimpels!

Rimpels: een ding waar we allemaal voor vrezen naarmate we ouder worden. Vaak denken we dat alleen cosmetische ingrepen rimpels kunnen laten verdwijnen, maar niets is minder waar. Ooit al eens gehoord van face tapping?

Face tapping

Face tapping houdt letterlijk in dat je met je vingertoppen op bepaalde gebieden van je gezicht tikt. Jep, op bepaalde plekken. Ga dus niet als een gek lopen tikken over je gehele gezicht, want dat gaat je niet helpen. Er zijn bepaalde meridiaanpunten in je gezicht die stress zouden tegengaan als je erop tikt met je vingers. Klinkt allemaal heel zweverig, maar de resultaten liegen er niet om.

@dr.mamina #stitch with @Joe Moody face tapping can help facial muscles relax #dermatologist #antiaging #facetapping ♬ original sound – Mamina Turegano, MD

Het tikken op je gezicht met je vingertoppen stimuleert dus eigenlijk verschillende gezichtsspieren, waardoor je ze helpt te relaxen en je huidconditie op den duur verbetert. Maar dat is niet het enige voordeel aan face tapping. Het helpt je ook nog eens bij het verminderen van angst- en psychische problemen.

Voordelen

Dacht je dat we er al waren met de voordelen? Hold up! Er zijn namelijk nóg meer positieve effecten van face tapping. De vingertik-methode kan de bloedsomloop in je huid verbeteren, waardoor je je gezichtsweefsel versterkt en zo fijne lijntjes én rimpels gladstrijkt. Wait, what?! En naast dat face tapping rimpels kan verminderen, is het ook nog eens supergoed voor de kleur die jij in je gezicht hebt. Tikken met je vingers op je gezicht zorgt er namelijk voor dat je je kleur in je gezicht behoudt. Nooit meer ‘lijkwit wegtrekken’ met de face tapping methode dus!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Gossip Girl, TikTok @dr.mamina

Laatste nieuws