Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Devrim over Expeditie Robinson: ‘Ik speelde het spel op mijn eigenwijze manier’

'Mocht iemand een cursusje eigen glazen ingooien willen, vanaf nu ben ik daarvoor te bereiken.'

Dat quizmaster Devrim Aslan het spel in Expeditie Robinson op geheel eigen wijze speelde, werd in de aflevering van gisteren heel duidelijk. Het delen van zijn tactiek bleek echter geen tactische zet te zijn...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson. 

Niet fysiek inspannen

In de vorige aflevering won Devrim, bekend van Beat the Champions, de captainsbattle van Chatilla en Rose. Dat hij een grote vis voor zijn teamgenoten afsloeg en een koker voor zichzelf meenam, viel toen niet bij iedereen in de smaak. De quizmaster kwam toen al met de opvallende uitspraak dat hij zich nog hartstikke goed voelde, misschien nog wel beter dan op dag één. In de uitzending van gisteren kwam naar voren hoe het kwam dat Devrim nog in topconditie was. Hij deed namelijk bewust niks op het eiland. "Als ik me niet heel fysiek hoef in te spannen, doe ik dat niet. Dat is mijn tactiek. Omdat ik weet dat ik minder sterk en minder fit ben dan de meeste andere deelnemers", biecht hij op aan zijn teamgenoten. Hij was dan ook niet van plan om een poot uit te steken in de aankomende proef. "Heel Nederland gaat jou haten", stelde Iliass Ojja. "Jij wordt de Gargamel van dit spel."

Eigen glazen ingooien

Het delen van zijn 'masterplan' bleek helaas geen goede zet van Devrim, want zijn team verloor de proef en moest naar de eilandraad. Daar werd de quizfanaat eruit gestemd, mét immuniteitsmunt op zak. Aiii... Op Instagram reageert Devrim op zijn vertrek. "Het is maar een spelletje", stelt hij om te beginnen. "Mocht iemand een cursusje eigen glazen ingooien willen, vanaf nu ben ik daarvoor te bereiken. 🤾🏻‍♂️🪞 Stuur gerust een berichtje!" grapt hij.

"Na 19 dagen hield voor mij de Expeditie op", schrijft Devrim bij een serie foto's. Allereerst een selfie die hij maakte, een half uurtje na de eilandraad. "Ik heb ontzettend genoten van de natuur en de mensen. Hoewel dat in de afleveringen misschien niet altijd zo leek heb ik het erg gezellig met ze gehad. Dus allereerst een bedankje aan April, Dennis, Ferry, Iliass, Juultje, Laura, Liza, Mike en Niels voor hun gezelschap gedurende de tijd dat ik er was. Het hele avontuur was onvergetelijk."

Eigenwijze manier

"Ik speelde het spel op mijn eigenwijze manier en dan kan je er natuurlijk uitgebonjourd worden, mét een immuniteitsmunt op zak. Chapeau aan Niels (hij is goooeed 🍗😉) voor de manier waarop hij me nét genoeg vertrouwen gaf om de munt niet in te zetten", gaat Devrim verder. En hoewel hij baalt dat hij eruit ligt, ziet hij het voordeel er ook wel van in. "Eindelijk wat spektakel, het werd tijd en ik hoop dat het vanaf nu losbarst qua bondjes en gekonkel. Want dát is natuurlijk óók Expeditie Robinson."

"Ik had graag individueel gestreden of zelfs op afvallerseiland willen doorgaan om te kijken hoe dat zou gaan nu ik me beter voelde. Wellicht had ik mezelf kunnen verrassen", stelt hij. "Of ik was kansloos laatste geworden bij de eerste individuele proef, een zwarte stem gepakt en eruit gebonjourd worden door iedereen. Had me ook grappig geleken."

Bron: Instagram @devrim_aslan | Beeld: Jasper Suyk