Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Naomi Campbell over moeder worden na haar 50ste: 'Mijn dochter kwam op het juiste moment'

Het topmodel verraste veel mensen toen ze vorig jaar een baby girl verwelkomde.

Cannes - Decision To Leave (Heojil Kyolshim) Screening

De kritiek bleef niet uit toen Naomi Campbell vlak voor haar 51ste verjaardag aankondigde voor het eerst moeder te zijn geworden. Het topmodel trekt zich weinig van de boze tongen aan en laat weten dat haar little girl juist precies op het goede moment in haar leven is gekomen.

Altijd mee op reis

In mei 2021 liet het Britse topmodel weten dat ze een dochter had verwelkomd. Hoewel Naomi haar kindje zoveel mogelijk buiten de spotlights houdt – zelfs de naam van het meisje is niet bekend – vertelt ze nu meer over haar baby in het Franse magazine Madame Figaro. “[Mijn dochter] is heel daadkrachtig, vrolijk, nieuwsgierig en dynamisch. Ze loopt en leert al in een verrassend tempo”, aldus Naomi. De 52-jarige mom voedt de kleine meid in haar eentje op. “Ik neem haar overal mee op reis. Verschillende plekken ervaren is heel vormend voor een kind. Zo ben ik ook opgegroeid.”

Het juiste moment

Dat ze op latere leeftijd nog voor kinderen koos, bleef niet onopgemerkt in de showbizzwereld. Het leverde Naomi forse kritieken op. “Ik ben me bewust van de soms vijandige blikken, maar het maakt me niets uit”, vertelt Naomi aan het Franse blad. “Ik wilde moeder worden. Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw weet wanneer ze klaar is om een kind te krijgen. Mijn dochter arriveerde precies op het juiste moment. Het gevoel heeft niet echt iets met leeftijd te maken. Het draait om levenservaring, instinct en beschikbaarheid. Ik heb altijd geweten dat ik op een dag moeder zou worden, maar ik had me nooit kunnen voorstellen hoeveel vreugde een baby me had kunnen geven.”

Grote zegen

Eerder vertelde Naomi aan de Britse Vogue dat bijna niemand wist dat ze een baby verwachtte. “Ze is niet geadopteerd, ze is mijn eigen kind”, verzekerde het topmodel toen. “Ze is de grootse zegen die ik me had kunnen voorstellen, het beste wat ik ooit heb gedaan.”

Bron: Madame Figaro, Vogue, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • Naomi Campbell attends the screening of 'Decision To Leave (Heojil Kyolshim)' during the 75th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 23, 2022 in Cannes, France. Photo by Shootpix/ABACAPRESS.COM