Mascha Feoktistova is klaar met mensen die vragen of ze zwanger is

'Het feit dat ik elke dag moet uitspreken dat ik niet zwanger ben, daar word ik niet heel happy van.'

We kennen Mascha Feoktistova als een vrouw die niet bang is om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Zo deelde ze al eens iets over het PTSS dat ze kreeg na haar bevalling en nu deelt de influencer wat de vraag of ze zwanger is met haar doet. Enne, vervolgens neemt ze het heft in eigen hand.

Beladen vraag

“Om de een of andere reden krijg ik al sinds ik 18 ben regelmatig de vraag of ik zwanger ben”, vertelt Mascha openhartig in een video. “Ik heb gewoon een hele prominente buik of het is gewoon omdat mensen het graag willen en ik snap dat het goed bedoeld is. Het is altijd positief en omdat mensen het leuk vinden.” Maar, stelt de influencer, mensen hebben niet altijd door wat een beladen vraag dat kan zijn. Zodra je dan nee zegt, beseffen mensen hoe ongepast de vraag eigenlijk is.

“Het feit dat ik elke dag moet uitspreken dat ik niet zwanger ben, daar word ik niet heel happy van. Want natuurlijk zouden wij een tweede kindje willen, dat hebben we vaker gezegd, maar ik ben niet zwanger.”

Instagram

En dus neemt Mascha het heft in eigen hand. Ze creëerde een Instagram-pagina die mensen kunnen taggen – en zij zelf ook – als mensen online de vraag aan haar stellen. “Om uit te leggen waarom deze vraag niet oké is.” En dat heeft niks te maken met dat je de ander dan ‘dik’ noemt, zegt de 35-jarige. “Ik heb gewoon een poofy buik, daar is niks mis mee. Het gaat meer om de dingen die erachter zitten. […] Misschien heb je wel net een miskraam gehad, misschien wil je heel graag, maar lukt het niet. Dán is het heel vervelend om herinnerd te worden aan het feit dat je niet zwanger bent.”

Zo maakte Mascha de Instagram-pagina @nietzwanger. Op de pagina zijn zeven redenen te vinden waarom de vraag ‘ben je zwanger?’ meer beladen is dan je denkt. Misschien wil iemand wel helemaal geen kinderen bijvoorbeeld of wil iemand het juist heel graag maar lukt het niet. Mascha stelt dat het niet prettig is om er dan voortdurend aan herinnerd te worden. Je weet nooit wat er in iemands leven speelt en dus kun je zo’n vraag maar beter voor je houden, hoe nieuwsgierig je ook bent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @nietzwanger

‘Beter niet stellen’

Op Instagram krijgt Mascha veel bijval van mensen die het met haar eens zijn of dezelfde ervaring hebben. “Wat goed! En eigenlijk geldt hetzelfde voor de vraag “wil je (nog meer) kinderen?” Beter niet stellen, tenzij je een relatie hebt met die persoon”, zegt iemand onder een post van @nietzwanger. You go, Mascha!

Bron: YouTube Beautygloss, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws